Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

12-12-07 Klaassen:Herindeling is niet heilig

12 december 2007    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn/marum - Oud-burgemeester Leendert Klaassen van Zuidhorn is niet op voorhand overtuigd van de noodzaak om te komen tot grootschalige gemeentelijke herindeling in het Westerkwartier. "De gemeente Zuidhorn telt vijftien kernen. 't

zuidhorn/marum -
Oud-burgemeester Leendert Klaassen van Zuidhorn is niet op voorhand overtuigd van de noodzaak om te komen tot grootschalige gemeentelijke herindeling in het Westerkwartier. "De gemeente Zuidhorn telt vijftien kernen. 't Is nu al een toer om op evenwichtige wijze zoveel dorpen te bedienen", is zijn ervaring.
"Met een gemeente van bijvoorbeeld dertig kernen denk ik dat verantwoord besturen heel moeilijk wordt. Helemaal precies durf ik het niet te zeggen", zegt Klaassen, "maar een gemeente van dertig woonkernen lijkt me niet verstandig."
Klaassen vindt het goed dat het debat over herindeling in het Westerkwartier vanuit de gemeenten zelf is opgekomen. Gemeenten doen er verstandig aan eerst hun bestuurlijke en/ of ambtelijke problemen te formuleren, alvorens naar het instrument van herindeling te grijpen, meent hij. "De neiging bestaat om meteen over de oplossing te praten in plaats van eerst het probleem te benoemen."
Hoe relatief klein de huidige gemeenten Marum en Grootegast ook zijn, voor Klaassen staat niet per definitie vast dat zij moeten worden opgeheven. "Ik sta op afstand, nu ik geen burgemeester meer ben. Ik neem zeker niet op voorhand voor mijn rekening dat Marum en Grootegast beter uit zijn in een groter verband. Ik ben niet in staat een panklaar recept aan te reiken." Donderdagavond spreekt Klaassen de CDA-afdeling Marum toe over het onderwerp herindeling.
Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kunstkoppen

Stem mee op welke van de vijf plekken de betonkoppen moeten komen

29 september 2023    Zuidhorn-nieuws
"heeft even geduurd.............................
Lees verder →
Drugs wiet

Burgemeester sluit ruimte in bedrijfspand in Leek:Drugs

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
aan de Auwemalaan in Leek
Lees verder →
Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →