11e HUMMEL ZUIDHORuN; gezellig en geslaagd! (Foto’s)

20 september 2015    Zuidhorn-nieuws - fotos
Karel van Wiltenburg uit Noordhorn weer snelste recreatieve loper
Start zuidhorun 2015

Zaterdag 19 september 2015 werd voor de 11e maal de Hummel ZUIDHORuN  gelopen door het dorp Zuidhorn. Met  90 kinderen was de kinderloop voorafgaand aan de wedstrijdloop een groot succes. Wedstrijdlopers en recreanten konden met prachtig loopweer hun ronde door het dorp afleggen.

Onverwacht moest afgelopen vrijdag – vanwege de vondst van asbest - de inschrijving van de Hummel ZUIDHORuN verplaatst worden van de sporthal aan de Admiraal Helfrichstraat naar de sporthal in de nieuwe brede school in Oostergast.  De afstand tot d start bij de Molenstraat/Dorpsvenne was hierdoor vergroot. Dit heeft echter gelukkig geen invloed gehad op de inschrijvingen en op de loop. Zo’n 350 lopers en 90 kinderen wisten hun weg te vinden naar de brede school voor deelname aan de Hummel ZUIDHORuN. Met prachtig loopweer voltooiden de deelnemers enthousiast hun afstanden.

Om drie uur werd zaterdagmiddag het startsein gegeven voor de Kidsrun door hoofdsponsor Jeroen Hummel van Hummel Tuintotaal.  De 90 deelnemende kinderen streden fanatiek om de bekers per leeftijdscategorie. In het centrum waren veel ouders en publiek aanwezig om hen aan te moedigen

In de wedstrijdloop van 15 kilometer, die onderdeel vormt van het Loopcircuit Noord Nederland,  won Gerd Vos uit Appingedam in een tijd van 53,19 seconden. Tweede werd Meindert ter Veer uit Oldehove  53.29 uur en derde (net als vorig jaar) Didier Senay met 53.31 uur. Bij de vrouwen  kwam  Petra Faber  als snelste over de finish in 1.04.01 uur. Tweede en derde werden Liesbeth Steenbergen uit Sneek  met 1.07.18 uur en Marscha Pijnenborg uit Den Ham met 1.07.51 uur.
Alle uitslagen zijn » Hier te vinden.

Snelste recreatieve loper op de 5 kilometer was opnieuw – net als vorig jaar- Karel van Wiltenburg uit Noordhorn met een tijd van 17,36 seconden.

Naast de wedstrijdloop kon meegedaan worden aan een recreatieve loop over 5, 10 of 15 kilometer. Vele ervaren lopers, maar ook beginnende lopers die hun eerste wedstrijd liepen deden enthousiast mee. Een enkeling liep zijn 15 kilometer zelfs op blote voeten. De lopers van de Clinic van de Loopgroep Zuidhorn werden door hun trainers begeleid en bereikten allen de eindstreep. Na afloop kon een ieder op de Dorpsvenne een lekkere krentewegge van bakker Leistra ophalen om mee naar huis te nemen. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers verliep alles zonder problemen en was het wedstrijdcircuit snel weer opgeruimd.

» Bekijk de foto's gemaakt door Henk van Bergen ( 288 )

» Bekijk de foto's gemaakt door Aernout Steegstra ( 35 )