Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

11-03-08 Zuidhorn studeert op aula

11 maart 2008    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn - De gemeente Zuidhorn gaat in samenwerking met de plaatselijke uitvaartvereniging en begrafenisondernemers de haalbaarheid onderzoeken van de bouw van een aula in de kern Zuidhorn. Na de verhuizing van Het

zuidhorn -
De gemeente Zuidhorn gaat in samenwerking met de plaatselijke uitvaartvereniging en begrafenisondernemers de haalbaarheid onderzoeken van de bouw van een aula in de kern Zuidhorn. Na de verhuizing van Het Zonnehuis is op termijn een nieuwe voorziening nodig. In het bestaande woonzorgcentrum is een aula opgenomen. In de nieuwbouw die zal verrijzen in de wijk De Oostergast, is hiervoor geen ruimte.

Op vragen van PvdA-raadslid Iemy Bergsma-Bijstra zei wethouder Sietze de Vries maandagavond tijdens de raadsvergadering dat met de bouw van een aula een forse investering is gemoeid. "Er is een sobere variant mogelijk met een opbaarruimte en een kleine ontmoetingsruimte. We bekijken of wellicht een zaal met honderd zitplaatsen kan worden gerealiseerd." Volgens De Vries is Woonzorgcentra Westerkwartier bereid gevonden deel te nemen in de plannen. Het is nog onduidelijk waar de aula moet verrijzen. De wethouder hecht aan een goede ligging ten opzichte van de begraafplaats en een goede bereikbaarheid.

Bron Dagblad vh Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →