Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

10 miljoen kilo school geopend

17 september 2015    Zuidhorn-nieuws
Hele dag feest op brede school De Noordster
Opening brede school (46)

Na een dag vol feestelijkheden voor de kinderen van De Borgh en Het Anker onder leiding van spreekstalmeester Bart Brandts Buys was vanaf 16.00 de opening voor de genodigden.

Bijna alle wethouders en burgemeesters die in het 10 jaar durende traject om tot deze dag te komen gaven acte de préséance. Verder was de zaal gevuld met de bij de bouw betrokkenen en de gebruikers. In de school zijn de basisscholen De Borgh en het Anker gevestigd, SKSG en de Zijlen met een repro afdeling. Aath Pijpker, die daar de scepter zwaait is tevens de beheerder van het gebouw.

De serie bij een opening behorende speeches werd geopend door Wethouder Bakker die Aath gelijk in het zonnetje zette omdat hij tijdens de 11 maanden durende bouw en ook nu nog lange dagen maakt als beheerder.

Architect Klaas Paul de Boer van team4 heeft naar eigen zeggen met De Noordster zijn mooiste school ontworpen. De kwaliteit van de opdrachtgever was hierin overigens bepalend. Ook gaf hij aan dat in tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd dat “niks van de architect mag” in de Noordster alles van hem mag. Een school is een van de belangrijkste gebouwen in een mensenleven zo stelde hij. Je gaat er heen als kind, vaak breng je je eigen kinderen er heen en rij je er op latere leeftijd naar toe om te kijken of het gebouw er nog staat om nog even je eigen jeugd te ervaren.

10 miljoen kilo school, 9 jaar voorbereiding en 11 maanden bouwtijd. Een hele prestatie voor de aannemer en toeleveranciers om in een zo korte tijd een gebouw te realiseren. Dat dat niet altijd vlekkeloos gaat is onvermijdelijk. Net voor de opening viel het bord met de naam van de kraan zodat er een nieuwe gemaakt moet worden.

Voorzitter van de beheers commissie van de Brede School Jan Oomkes stipte ook nog even de kinderziekten van nieuwbouw aan. Die zijn er altijd maar hier werden ze wel erg irritant zo sprak hij. Hij riep de aanwezige aannemer en toeleveranciers op dit snel op te lossen. Hij is bezig met een artikel over Faalkosten in de bouw en “ het is heel eenvoudig om uw naam daar bij te vermelden”. Hij verwacht dat alle problemen voor kerst dit jaar zijn opgelost.

Pentaprimair & Westerwijs directeuren brachten een royale cheque van € 1000,- mee voor de directie die tevens uit handen van de ICS adviseur een kunstwerk kregen.
De knallende opening zelf, met vuurwerk en een grote rode knop werd een gezamenlijke activiteit geleid door Aath Pijpker.

Na de speeches was er gelegenheid om de school uitgebreid te bekijken en vervolgend een drankje en een hapje te gebruiken.

  • Cateringdoor Balk met hulp van De Zijlen
  • Opening brede school (6)
  • Aath Pijpker en wethouder Bakker
  • Architect Klaas Paul de Boer van team4
  • Kunstwerk van ICS
  • Heddema van Penta Primair
  • Opening brede school (36)
  • Opening brede school (54)
  • Opening brede school (63)
  • napraten
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Jezus

Zangers,dansers, instrumentalisten gezocht voor viering paasmorgen

28 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
'I don't know how to love Him' op 12 april in Grijpskerk
Lees verder →
Gonnie

“ Ze eten met vijf bekken”

27 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Gonnie over de schapen op het land van Kingma
Lees verder →
Middag-humsterland

Startimpuls voor nieuwe Gebiedsraad Middag-Humsterland

27 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
€ 5000 startgeld van gemeente
Lees verder →
Wethouder geertje dijkstra-jacobi 1 westerkwartier

Ruime respons enquête visie Hoofdwegenstructuur Westerkwartier

27 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Aan de slag met het verwerken van de verzamelde gegevens
Lees verder →
Aduard

Aduard vanuit de lucht en vanaf de grond

27 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Stephan Oosterbaan maakte er een video over
Lees verder →