Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

09-12-07 Toch weer zicht op rondweg in Aduard

9 december 2007    Zuidhorn-nieuws
aduard - Hoewel de aanleg van een rondweg om Aduard nog op geen enkel wensenlijstje van de provincie prijkt, gaat er op termijn geld vrijkomen voor een dergelijk project. Dat liet verkeersgedeputeerde

aduard - Hoewel de aanleg van een rondweg om Aduard nog op geen enkel wensenlijstje van de provincie prijkt, gaat er op termijn geld vrijkomen voor een dergelijk project. Dat liet verkeersgedeputeerde Henk Bleker donderdagavond doorschemeren tijdens een drukbezochte informatiebijeenkomst over de toekomstige bruggen over het Van Starkenborghkanaal in dorpshuis De Meeden in Aduard.

De verkeersdrukte is niet de reden om Aduard wellicht in de toekomst tegemoet te komen. De verkeersintensiteit in Aduard wijkt volgens Bleker niet af ten opzichte van andere dorpen op het platteland. "Ik ken plekken waar zelfs nog meer verkeer langskomt." Wat wél afwijkt in Aduard ten opzichte van elders is het relatief zware vrachtverkeer dat door het dorp dendert én de korte afstand van de huizen in de kom van Aduard ten opzichte van het wegdek. Volgens aanwezigen in de zaal schromen chauffeurs van vrachtauto's niet om half over trottoirs heen te rijden op weg naar hun bestemming.

In Aduard vinden bijna 8000 voertuigbewegingen plaats per etmaal. In Dorkwerd blijft dat aantal steken bij 3500. Doelend op Aduard en Dorkwerd bracht dit de gedeputeerde tot de stelling: "Voor aanpak van de verkeersveiligheid komt A eerder in beeld dan D".

De komende maanden gaat bureau Haskoning studeren op vijf tot zes alternatieven voor de vernieuwing van de bruggen. Daaronder zit ook een nadere uitwerking van het zogenoemde Beter Bruggenplan: de aanleg van autoweg bij het Aduarderdiep en fietsbruggen bij Aduard en Dorkwerd.

Voorzitter Reinoud Bon van het Beter Bruggenplan is boos dat zijn alternatief niet 1 op 1 is overgenomen door de provincie. Zo wil de provincie dat 'zijn' fietsbruggen ook landbouwverkeer aan moeten kunnen. Dat stelt extra capaciteitseisen, waardoor een fietsbrug nauwelijks goedkoper uitkomt dan een autobrug.

Bon en de zijnen toonden zich kritisch over de fouten in de provinciale brochure en het uitnodigingsbeleid voor de avond. Er zaten belangstellenden in de zaal die 's middags pas om vijf uur hun uitnodiging hadden ontvangen. Buurtschappen als Nieuwklap en Slaperstil waren zelfs helemaal over het hoofd gezien. De kritiek schoot Bleker volledig in het verkeerde keelgat. In een driftbui zegde hij behalve een nieuwe brochure in één adem ook een extra informatieavond in januari toe. Eenmaal wat gekalmeerd informeerde hij later op de avond naar de animo voor de extra hoorzitting. Slechts een klein aantal mensen stak de hand op. Maar terugkomen op zijn eerdere toezegging kon toen niet meer.

Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Frank meester 2023

Frank Meester “Groen blijft mijn passie”

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Van adviesgesprek tot een perfecte uitvoering, dat is waar Frank’s Groenadvies voor staat !
Lees verder →
 

“Natuurbegraafplaats in het natuurgebied Knooppolder”

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Gemeente werkt in principe mee aan natuurbegraafplaats bij Aduard
Lees verder →
Erkan en ruben tafeltennis

Verdienstelijk debuut Talero jeugd op het N.K. tafeltennis in Zwolle!

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
zeer verdienstelijk op sterk bezette toernooi
Lees verder →
25 jaar de zijlen (1)

25 jaar De Zijlen zorgt voor rode neuzen en blije gezichten

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Hapjes, drankjes en polonaise met Bert Solo
Lees verder →
Boom hoofdstraat

Karakteristieke boom Hoofdstraat Zuidhorn ziek

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Na controle buitendienst gemeente
Lees verder →
Coos op de ventoux

Coos Datema: Ik fiets de berg op, jullie sponsoren onderzoek naar MS

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Coos uit Zuidhorn gaat klimmen tegen MS
Lees verder →