08-01-08 Zunobri verliest van Flamingo’s

8 januari 2008    Zuidhorn-nieuws

Zuidhorn - De eerste zaalwedstrijd in het nieuwe jaar werd afgelopen zaterdag door Flamingo’s gespeeld tegen Zunobri in Zuidhorn. De bouwbedrijf Tamminga formatie ondervond weinig tegenstand en kon zodoende een gemakkelijke overwinning behalen.

Flamingo’s begon met een ietwat gewijzigde opstelling aan deze wedstrijd. Sjoukje Attema en Menno Schaafsma startten in de basis voor de afwezigen Tessa de Poel en André Bosma. De geelhemden begonnen voortvarend aan deze wedstrijd. Mariska Wijma opende de score voor Flamingo’s door een inloopbal te benutten en Tineke Steringa zorgde kort daarna via een afstandschot voor de 0-2. Vervolgens wisten Jelmer Attema, Sjoukje Attema en Ruben Sijtsma de korf te vinden, en zodoende was het verschil na slechts tien minuten spelen al op 5 doelpunten gebracht. Zunobri wist nog wel op 1-5 te komen, maar Flamingo’s bleef scherp in de afronding, waardoor ze de score nog verder wisten uit te breiden. Daarnaast werd er ook verdedigend goed werk verricht, zodat Zunobri niet de kans kreeg om terug te komen in de wedstrijd. Beide teams gingen de rust in met een 4-13 stand.

De tweede helft verliep wat moeizamer voor Flamingo’s. Kort na rust was er wel meteen een score, maar vervolgens werden vele grote kansen onbenut gelaten. In tegenstelling tot de eerste helft, ontbrak nu de scherpte in de afronding. Zunobri was echter ook niet in staat om gemakkelijk te scoren, en zodoende waren er weinig doelpunten te zien in de tweede helft. Beide teams wisten in deze tweede helft nog viermaal de korf te vinden, waardoor de eindstand werd bepaald op 8-17. Komende zaterdag om 19:40 uur speelt Flamingo’s de thuiswedstrijd tegen TFS in sporthal “De Houtmoune” te Buitenpost.