Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

07-12-07 Onrust onder ouders op school Zuidhorn

7 december 2007    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn - Onder ouders van de christelijke basis basisschool De Windroos in Zuidhorn is onrust ontstaan. In drie jaar tijd vertrokken drie geliefde leerkrachten. Sommige ouders zetten daar vraagtekens bij en trokken

zuidhorn -
Onder ouders van de christelijke basis basisschool De Windroos in Zuidhorn is onrust ontstaan. In drie jaar tijd vertrokken drie geliefde leerkrachten. Sommige ouders zetten daar vraagtekens bij en trokken aan de bel bij de directie van Penta Primair, het overkoepelend bestuursorgaan van christelijke scholen in het Westerkwartier. Zij willen opheldering.


Directeur Johan Heddema van Penta Primair ontkent dat de drie leerkrachten gedwongen zijn overgeplaatst. In alle drie gevallen gebeurde dat volgens hem op eigen verzoek. "Daarvoor hadden de drie leraren ieder hun eigen, persoonlijke redenen. Dat zijn geen zaken waarmee wij naar buiten kunnen treden", zegt hij.
Volgens oud-directeur Karel Houwing van christelijke basisschool De Regenboog in Grijpskerk die sinds enkele jaren bij Penta Primair werkt als hoofd personeelszaken, is De Windroos niet de enige school waar zich personeelswisselingen voordoen. "Het vertrek van drie leerkrachten in drie jaar tijd is ook zeker niet buitensporig. Maar vooral als de betrokken docenten goed liggen bij kinderen en hun ouders kan ik me voorstellen dat hun weggaan wordt betreurd", meent Houwing.
De onrust schrijft directeur Heddema mede toe aan eerdere schoolkwesties die de gemoederen bezighielden in Zuidhorn. Hij noemt in dit verband de perikelen rond de nieuwbouw in 2006, waarbij de spanningen met buurtbewoners van de school hoog opliepen. Voordat de nieuwbouw klaar was, moesten leerlingen noodgedwongen worden ondergebracht in een ander schoolgebouw. "Het gaat om een opeenstapeling van dit soort dingen." Penta Primair is druk in gesprek met de ouders om uit te leggen wat er aan de hand is.

Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Kunstkoppen

Stem mee op welke van de vijf plekken de betonkoppen moeten komen

29 september 2023    Zuidhorn-nieuws
"heeft even geduurd.............................
Lees verder →
Drugs wiet

Burgemeester sluit ruimte in bedrijfspand in Leek:Drugs

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
aan de Auwemalaan in Leek
Lees verder →
Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →