Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

07-03-08 Bauke Mollema aan de beterende hand

7 maart 2008    Zuidhorn-nieuws
Wielrenner Bauke Mollema uit Groningen is aan de beterende hand. In de tweede etappe van de Ronde van Murcia in Spanje kon de 21-jarige lang met de besten mee. De etappe over

Wielrenner Bauke Mollema uit Groningen is aan de beterende hand. In de tweede etappe van de Ronde van Murcia in Spanje kon de 21-jarige lang met de besten mee. De etappe over 152,5 kilometer van Calasparra naar Totana voerde over een aantal cols met als zwaartepunt een berg van eerste categorie met de top op 25 kilometer voor de finish. Mollema moest op deze klim de besten laten gaan en kwam als 46e over de streep, maar gaf na afloop aan voor het eerst dit seizoen redelijk goeie benen te hebben gehad: "Ik had voor het eerst dit jaar weer het gevoel dat ik toch nog een beetje een klimmer was. Het eerste deel van de klim ging zelfs best makkelijk, maar ineens ging het kaarsje toen uit." De etappe werd gewonnen door José Rubiera Vigil van Astana, die de snelste was van een kopgroep van elf. De Spanjaard Aitor Perez werd tweede en is nu de leider in het algemeen klassement na twee van de vijf etappes.

Mollema had na de terugkeer uit de Ronde van Californië last van een verkoudheid en geïrriteerde luchtwegen. De inspanning tijdens het debuut in Amerika was heftig geweest, maar het herstellen werd dus verstoord door fysieke klachten. Woensdag was de eerste jaarsprof in ieder geval de beste Raborenner en liet kopmannen als Thomas Dekker en Dennis Menchov ver achter zich. Mollema was in goed gezelschap, want hij finishte samen met renners als Vladimir Karpets, Iban Mayo en Volodymir Gustov van team CSC. De laatste drie etappes voeren ook over bergachtig terein, waarbij de rit van vrijdag een klimtijdrit is over ruim 23 kilometer. Voor Mollema een mooie test om te kijken of de vorm er echt aan zit te komen en hij nog kan klimmen in het algemeen klassement. Voorlopig staat de Groninger 45e op 7 minuten en 50 seconden van gele trui drager Pérez.
Brin GIC

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Fiets helm senior

‘Doortrappen voor kinder(fiets)en’

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Groningse 60-plussers in actie voor de volgende generatie
Lees verder →
Eikenprocessierups

Eikenprocessierupsen weer op pad

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
"1, 2 in de maat, anders wordt de juffrouw kwaad"
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over eikenprocessierups, Stremming N355 & Grofvuilroute

06 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 6 juni 2023
Lees verder →
Ewaste-anker

Scholen strijden tegen elektronisch afval

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws
Laat je e-waste thuis ophalen!
Lees verder →
Jaarmarkt noordhorn (9)

Toen de wieken nog draaiden

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Jaarmarkt Noordhorn
Lees verder →
Zunobri

Zunobri komt net tekort voor winst

05 juni 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met nog drie speelronden te gaan, is Zunobri nog altijd hard opzoek naar een overwinning.
Lees verder →