Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

06-12-07 Zuidhorn van start met ‘Energie Beter’

6 december 2007    Zuidhorn-nieuws
Energie besparen : winst voor klimaat én portemonnee Gemeenten Zuidhorn en Grootegast van start met project ‘Energie Beter’ De gemeenten Zuidhorn en Grootegast starten in december met het project Energie Beter, bedoeld voor de

Energie besparen : winst voor klimaat én portemonnee
Gemeenten Zuidhorn en Grootegast van start met project ‘Energie Beter’

De gemeenten Zuidhorn en Grootegast starten in december met het project Energie Beter, bedoeld voor de huishoudens in de twee gemeenten met een laag inkomen. Voor dit project - een initiatief van de provincie Groningen - wordt samengewerkt door de provincie Groningen, Groninger gemeenten, het Energieconvenant Groningen, woningcorporaties, Essent, GGD Groningen en Milieufederatie Groningen.

Door inwoners met een laag inkomen gratis verbeteringen aan te bieden die uiteindelijk leiden tot energie- en kostenbesparing levert het project winst op voor klimaat én portemonnee.

Het besteedbaar inkomen van huishoudens komt steeds meer onder druk te staan. Mede door stijgende energieprijzen wordt vooral de groep inwoners met een laag inkomen direct getroffen in de portemonnee. Dit was voor de provincie Groningen aanleiding om een grootschalig project te initiëren waarbij samenwerking is gezocht met Groninger gemeenten. De doelgroep kan hierdoor worden geholpen met energiebesparing en met het bereiken van een structurele koopkrachtverbetering.

De huishoudens met lage inkomens wonen doorgaans in oudere woningen met een slechte energetische kwaliteit. Zij hebben een relatief hoge energierekening die door de stijgende energiekosten een steeds groter deel uitmaakt van de totale woonlasten, soms wel tot 30%. Juist bij deze huishoudens zal energiebesparing leiden tot een toename van het besteedbaar inkomen en het wooncomfort.

Huishoudens met een laag inkomen zijn gemiddeld genomen minder geneigd om energiebesparende maatregelen te treffen. Toegankelijke informatie en de financiële ruimte om te investeren in energiebesparende maatregelen ontbreekt, terwijl deze categorie huishoudens de financiële besparing goed kan gebruiken.

De gemeente schrijft de bij de gemeente bekende huishoudens met een laag inkomen aan om deel te nemen aan het project. Hierbij wordt de mogelijkheid geboden om gratis een aantal verbeteringen in hun woning aan te brengen, bijvoorbeeld energie zuinige lampen en tochtstrippen. De gekozen voorzieningen worden thuisbezorgd door de adviseur en aangebracht door de Energie Beter-monteur. De adviseur stelt bovendien een persoonlijk energiebespaaradvies op.

Wanneer inwoners zich inschrijven voor Energie Beter ontvangen ze geheel gratis een bespaarbox boordevol energiebesparende producten met een winkelwaarde van circa € 50,-. Daarmee kunnen ze vervolgens heel eenvoudig meer dan € 100,- per jaar besparen op de energierekening.

Welkom in Zuidhorn.nl is interactiever dan ooit!
Er was natuurlijk al het forum waarop druk wordt gehandeld en gesproken en de mogelijkheid om On - Line boodschappen te doen.
Nu is op deze pagina nog meer te vinden en kunt u nu ook:

- Formulieren downloaden
- Met een formulier offertes aanvragen bij verschillende bedrijven
- Nieuwsbrieven lezen van verschillende instanties
- Links vinden om herhaalrecepten te bestellen
- Web winkels vinden van Zuidhorners

Tips om nog iets toe te voegen?
bv opgaveformulier voor cursus/vereniging/evenement/workshop ? Vraag naar de mogelijkheden » Stuur een email.

»>NAAR ZUIDHORN INTERACTIEF

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Drugs wiet

Burgemeester sluit ruimte in bedrijfspand in Leek:Drugs

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
aan de Auwemalaan in Leek
Lees verder →
Fietsvrijwilliger

Fietsen met de Duofiets: Samen erop uit

28 september 2023    Zuidhorn-nieuws
De duofietsen, de rolstoeltransportfiets van het Zonnehuis kunt u in overleg gebruiken
Lees verder →
Internet glasvezel

Hoe krijg je goedkoper internet in Zuidhorn?

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Pannenkoekenfeest (2)

Pannenkoekenfeest & Kindertheater bij de Rank

27 september 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
nazomerse activiteit voor alle basisschoolkinderen
Lees verder →
Mollematocht 2023 (1)

Bauke houdt blessures over aan val op EK en moet afwachten

26 september 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →