grijpskerk -
Bewoners van verzorgingshuis De Wierde in Grijpskerk klagen al maanden hun nood over de kwaliteit van de maaltijden die hier worden geserveerd. De problemen zijn ontstaan in januari van dit jaar, toen de centrale keuken van de instelling werd gesloten.
De problemen ontstonden in januari van dit jaar, toen de centrale keuken van de instelling werd gesloten. Sinds die tijd worden gekoelde, voorgekookte maaltijden verstrekt die de bewoners zelf moeten afkoken. Hiervoor werden 'warmmaakplaten' verstrekt die echter niet voldeden. "De aardappels werden hard en droogden uit", vertelt voorzitter Jan Rozema van de cliëntenraad van het tehuis in Grijpskerk.
Directeur Jan Peter Kroes van Woonzorgcentra Westerkwartier, waaronder De Wierde valt, legt uit dat eerst nog is overgeschakeld op andere 'warmmaakplaten'. Toen die evenmin bevielen nam het Grijpskerker tehuis gedurende korte tijd het koken zelf weer ter hand. Inmiddels wordt er toch weer gewerkt met gekoelde maaltijden. Dat werd mogelijk door de 'warmmaakplaten' in te ruilen voor magnetrons.
Zo'n vijftien bewoners krijgen de dagelijkse warme maaltijd rond het middaguur opgediend in de zaal. Deze maaltijden worden afgekookt op een zogenoemde steamer van De Wierde. Volgens Kroes zijn de klachten inmiddels verleden tijd. "Er is nu alom tevredenheid over de kwaliteit", zegt hij. Voorzitter Rozema van de cliëntenraad van De Wierde bevestigt dat. "We hebben er lang op moeten wachten. Maar de kwaliteit is nu perfect."
Bron Dagblad van het Noorden