Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

04-03-08 Actie voor peuterspeelzalen

4 maart 2008    Zuidhorn-nieuws
grootegast - Directeur Ria Deiman van stichting KinderKwartier in Grootegast maakt zich sterk voor behoud van het peuterspeelzaalwerk. Ze heeft het idee dat het belang van deze werksoort door velen wordt onderschat.

grootegast - Directeur Ria Deiman van stichting KinderKwartier in Grootegast maakt zich sterk voor behoud van het peuterspeelzaalwerk. Ze heeft het idee dat het belang van deze werksoort door velen wordt onderschat. "We moeten ervoor waken dat we straks niet met één pennenstreek het peuterspeelzaalwerk van de kaart vegen, en daarmee veertig jaar ervaring. Daar willen we dan ook campagne voor gaan voeren."

Haar vrees wordt gevoed door twee ontwikkelingen. Steeds meer ouders verkiezen kinderopvang boven de peuterspeelzaal omdat de kinderopvang via werkgever en belastingdienst voor tweederde wordt gesubsidieerd. ""In verhouding tot de kinderopvang is de ouderbijdrage voor peuterspeelzaal hoog", constateert Deiman.
Daarnaast wordt vanuit het rijk aan harmonisering van beide werksoorten gewerkt. "We hoopten dat dit zou betekenen dat ouderbijdrage voor beide gelijk zou zijn. Maar de staatssecretaris heeft daar het geld niet voor. Als deze harmonisering betekent dat het huidige peuterspeelzaalwerk min of meer verdwijnt is dit een zorgelijke ontwikkeling, waarschuwt Deiman.
"Ik zeg, wees heel voorzichtig met het naar elkaar toebrengen van de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk, want het blijven zeer verschillende werksoorten. Op de peuterspeelzaal went een kind aan een schoolse situatie. Er wordt aan signalering gedaan. De kinderen leren in de kring zitten, stil te zijn, om de beurt iets te zeggen. Terwijl de kinderopvang een nabootsing van de thuissituatie is."
Bron Dagblad van het Noorden

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →