Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

031108 Hema Zuidhorn: Toch niet in Aldi pand?

3 november 2008    Zuidhorn-nieuws
Koos bijlsma kan 't niet laten. (Het werkgebied voor Journalist Koos Bijlsma van het Daglad van het Noorden is verlegd van Zuidhorn naar Delfzijl maar............) zuidhorn - De vestiging van warenhuis HEMA in het

Koos bijlsma kan 't niet laten.
(Het werkgebied voor Journalist Koos Bijlsma van het Daglad van het Noorden is verlegd van Zuidhorn naar Delfzijl maar............)

zuidhorn -
De vestiging van warenhuis HEMA in het bestaande winkelpand van Aldi aan de Dorpsvenne in Zuidhorn is contractueel onmogelijk. Dat meent eigenaar Tonny Schuiling van de gelijknamige interieurzaak. Schuiling zegt al zo'n drie jaar geleden een notarieel vastgelegd contract te hebben afgesloten met eigenaar Bert Rispens van het Aldi-pand. Daarin is bepaald dat wanneer het pand na vertrek van het discountbedrijf vrijkomt, Schuiling hierin trekt. De interieurzaak heeft extra ruimte nodig.

Ook de gemeente was volgens Schuiling betrokken bij het afsluiten van dit contract. Dat houdt verband met het pand van modezaak Elysee elders aan de Dorpsvenne, waarvan Schuiling mede-eigenaar is. Dit pand is eerder aangekocht door de gemeente om te worden gesloopt en plaats te maken voor de planontwikkeling aan de Dorpsvenne. Het contract bevat volgens Schuiling een ontbindende voorwaarde: "Als wij niet in het Aldi-pand kunnen, gaat de verkoop van het pand van Elysee niet door. In dat geval kan het hele komplan geen doorgang vinden."

Volgens het contract draagt de gemeente bij aan de huur van het Aldi-pand zodra Schuiling er intrekt. Eigenaar Rispens van het Aldi-pand bevestigt dat dit contract er ligt. Hij treedt al dertig jaar op als huurbaas voor Aldi en is erover teleurgesteld dat de discountketen buiten hem om kennelijk in zee is gegaan met HEMA-exploitant Gerjo Doornbos om zijn pand tijdelijk aan hem onder te verhuren. Rispens: "Doornbos informeerde twee jaar geleden bij mij. Hij wilde mijn pand huren enhield mij voor dat ik bij hem meer kon beuren. Maar afspraak is voor mij afspraak." Schuiling laat weten dat Doornbos ook bij hem aanklopte. Ook hier kreeg de niet onbemiddelde exploitant van vijf HEMA-zaken nul op het rekest.

Onderverhuur van een winkelpand is volgens Rispens wettelijk mogelijk mits dezelfde branche erin blijft gevestigd. In zijn ogen is een warenhuis van een andere orde dan een supermarkt.
Doornbos op zijn beurt meldt dat hij een huurcontract op zak heeft dat hij afsloot met Aldi. Doornbos is ervan overtuigd dat de constructie van onderverhuur die hem voor ogen staat, mogelijk is.

Hij wil snel beginnen met zijn warenhuis in Zuidhorn om zijn HEMA-collega Van der Velde (Surhuisterveen/Marum) te snel af te zijn. Van der Velde tekende eerder ook een huurcontract. Deze had een HEMA-filiaal willen beginnen in de toekomstige nieuwbouw naast supermarkt Albert Heijn aan de Overtuinen.

Bron Koos Bijlsma/ DvhN

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Klimplanten test (3)

Rode, Witte en Blauwe bloemenpracht: Eerst in Wilhelminapark Zuidhorn dan in centrum Zuidhorn

18 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Wethouder Haze plant klimplanten met stagiere Tim: Wilde Wingerd, Toscaanse Jasmijn en bruidsluier en Blauwe regen
Lees verder →
Aardbeving schade

IMG: Verhoogde vaste vergoeding beschikbaar

18 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Groningers en Drenten die nog niet eerder fysieke schade hebben gemeld, kunnen de vaste eenmalige vergoeding aanvragen.
Lees verder →
Nam grijpskerk

Historisch besluit voor Groningen: gaskraan definitief dicht

18 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Het verdriet eindigt echter nog niet, want schadeherstel en versterking blijven voorlopig nodig
Lees verder →
Jasper been

RABO baalt van Noordhorner journalist Jasper Been

16 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Been legt betrokkenheid bank bloot bij illegale ontbossers Brazilië
Lees verder →
Taxi nuis publiek vervoer

Inwoners Westerkwartier erg tevreden over Wmo- en leerlingenvervoer

16 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Ouders van leerlingen en Wmo-reizigers waarderen de behulpzaamheid van de chauffeur
Lees verder →