Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

031108 CU zet Mantelzorgers in het zonnetje

3 november 2008    Zuidhorn-nieuws
ChristenUnie zet Mantelzorgers in het zonnetje Afgelopen zaterdag 1 november zette de fractie van de ChristenUnie Zuidhorn in het kader van Make a Difference Day (MADD) de Mantelzorggroep Zuidhorn in het zonnetje. Alle

ChristenUnie zet Mantelzorgers in het zonnetje

Afgelopen zaterdag 1 november zette de fractie van de ChristenUnie Zuidhorn in het kader van Make a Difference Day (MADD) de Mantelzorggroep Zuidhorn in het zonnetje. Alle leden van de mantelzorggroep waren uitgenodigd in het gemeentehuis van Zuidhorn. Ze werden daar ontvangen door de fractieleden Mieke Koop en Hans Schipper. Ze werden door Mieke Koop toegesproken en zij overhandigde hun de eerste druk van het onlangs verschenen boek “Portretten van mantelzorgers” .

De fractie wilde hiermee uitdrukken dat ze veel waardering hebben voor het werk wat de mantelzorgers doen. Al het werk wat ze doen gebeurt veelal onopgemerkt en in stilte. Daarom leek het de fractie goed om ze juist op de Make a Difference Day een blijk van waardering te geven.

Make A Difference Day is een landelijk initiatief waarop het vrijwilligerswerk extra in de schijnwerpers wordt gezet. Ieder jaar kiest de fractie van de ChristenUnie een groep vrijwilligers uit die ze extra in het zonnetje zetten. Vorig jaar waren dat de vrijwilligers van de bibliotheek omdat ze een heftig jaar en een verhuizing achter de rug hadden. Dit jaar was het de Mantelzorggroep. Ook zij hebben een turbulent jaar waarin veel veranderingen hebben plaatsgevonden in het kader van de WMO en alle organisatorische veranderingen die dat met zich meebracht. Dat is voor de groep niet altijd even gemakkelijk geweest.

Het vijwilligerswerk stond de afgelopen week ook landelijk in de belangstelling in verband met een verzekeringspakket voor vrijwilligers.
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft een concept ontwikkeld voor alle gemeenten waarmee zij vrijwilligers collectief kunnen verzekeren. Door deze verzekering kunnen miljoenen vrijwilligers hun werk doen zonder zich zorgen te hoeven maken over de financiële gevolgen van ongevallen of schade.
De gemeente Zuidhorn heeft ook met veel belangstelling van deze vrijwilligersverzekering kennis genomen en zal zich hierover nog beraden en deze maand nog met meer informatie komen.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Groep 1 sponsorloop anker koningsspelen (7)

CBS ‘t Anker loopt ruim 10.000 bij elkaar voor KiKa

26 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Meerdere scholen verbonden aan Koningsdag een sponsorloop waarvan de opbrengst naar KiKa gaat
Lees verder →
Lintje tosja schaeffer en  lases 1

Tosja na ontvangst lintje: “omdat ik het leuk vind om te doen”

26 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Uitreiking koninklijke onderscheidingen door burgemeester Ard van der Tuuk
Lees verder →
Poiesz jeugd talero

Mooi bedrag voor Tafeltennisvereniging Talero van Poiesz jeugd sponsoractie!

26 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Belangstelling voor tafeltennissen bij Talero is flink groeiende
Lees verder →
Peter frank pieternel en meindert show maaike borst

De (Peter) Frank, Pieternel en Meindert show met Maaike Borst

26 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Maaike Borst (1978) is bekroond verslaggever en columnist bij Dagblad van het Noorden.
Lees verder →
Pylon

Provinciale weg tussen Sebaldeburen en Oldekerk drie weken dicht

25 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Grijpskerk en Noordhorn.
Lees verder →