Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

02-02-08 Eerste fotoexpositie Fotoschool Zuidhorn

2 februari 2008    Zuidhorn-nieuws
Eerste fotoexpositie Fotoschool ZuidhornDe fotoexpositie van de eerste cursisten van de Fotoschool Zuidhorn is een groot succes geworden. Wethouder Wiersma had vrijdag 1 september jl. mooie woorden over voor de kwaliteit van

Eerste fotoexpositie Fotoschool Zuidhorn

De fotoexpositie van de eerste cursisten van de Fotoschool Zuidhorn is een groot succes geworden. Wethouder Wiersma had vrijdag 1 september jl. mooie woorden over voor de kwaliteit van de geëxposeerde foto’s in het praktijkcentrum aan de Poortkampen. ‘Cursisten die zulk fraai werk afleveren moeten het naar de zin gehad hebben’, was zijn conclusie in zijn woord ter afsluiting van de expositie. Want dat was het afgelopen vrijdag: een afscheidsceremonie. Wel zo origineel volgens Aernout Steegstra en Arend Jan Zwarteveen, de twee docenten van de Fotoschool Zuidhorn.

Het mooie van een afscheidsceremonie is dat de cursisten hun eigen prachtig ingelijste foto’s eindelijk mee naar huis kunnen nemen. Bovendien is zo’n afscheid ook een mooi begin van een nieuwe traditie in Zuidhorn, want de Fotoschool is van plan om regelmatig te gaan exposeren.

Fysiotherapeut Keimpe Slager van het praktijkcentrum juicht dat van harte toe. Het is wel kaal nu sprak hij na afloop toen alle foto’s van de muren waren gehaald. Volgens Slager hebben veel mensen in het praktijkcentrum genoten van de foto’s. Daarom de belofte van Steegstra en Zwarteveen om met cursisten van de tweede cursus weer te geen exposeren. ‘Zuidhorn is nog lang niet van ons af’, want in maart starten we met de derde Basiscursus Fotografie en volgend jaar gaan we zelfs beginnen met een cursus voor gevorderden.

De laatste officiële handeling werd door wethouder Koos Wiersma verricht. Hij kreeg als verwoed amateurfotograaf de opdracht de hele groep cursisten te fotograferen. Uiteraard is ook dat vastgelegd en kwam de eerste expositie van de Fotoschool Zuidhorn officieel ten einde. Inschrijven voor de 3e Basiscursus Fotografie van de Fotoschool Zuidhorn kan nog, maar er zijn nog slechts een beperkt aantal plekken.Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Winterfair zuidhorn (2)

Winterfair Zuidhorn: Gluhwein, Oliebollen, vuurkorven, kerstbomen en muziek

07 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe traditie: Gezamenlijk ontsteken van de Kerstboom
Lees verder →
Vrijwilligers  2023

Gemeente Westerkwartier waardeert de inzet van vrijwilligers enorm

07 december 2023    Zuidhorn-nieuws
7 december is het de Dag van de Vrijwilliger.
Lees verder →
Verlichte boerderij

Met de auto langs verlichte boerderijen op 15 december

06 december 2023    Zuidhorn-nieuws
boerderijenroute van 35 kilometer van Westerkwartier Boert Bewust!
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Wijzigingen openingstijden en afval feestdagen & Mantelzorgcafé Westerkwartier

05 december 2023    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier Gemeentenieuws 5 december 2023
Lees verder →
Zunobri 2023 zaal

Zunobri plukt geen vruchten van nieuw aanvalsplan

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
Kampioensplannen voorlopig in de ijskast
Lees verder →
Ruben, hanne en mathijs tafeltennis

Kampioenen bij tafeltennisvereniging Talero!

04 december 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
jeugdteam & seniorenteam
Lees verder →