Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Politiekopzaterdag

Politiek op zaterdag

2022-02-12T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2022 zaterdag 12 februari 2022
Aanvang: 11:00 uur
Lokatie: on-line

We gaan op 16 maart naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Radio programma 'Politiek op Zaterdag' bij de lokale omroep RTV Zulthe. De presentatie wordt verzorgd door Bert Zwart en Koos Bijlsma. 

  •  

Gasten:
De afzwaaiende fractievoorzitter Henk Koekkoek van Lijst Groen Noordenveld (LGN) en kandidaat-raadslid Denny Boersma van D66 Westerkwartier zijn komende zaterdag te gast in het programma 'Politiek op Zaterdag' van RTV Zulthe.
Met Koekkoek blikken de presentatoren Bert Zwart en Koos Bijlsma terug op twaalf jaar raadslidmaatschap. De inzet van LGN is altijd geweest om het groene karakter van Noordenveld te behouden. Is dat gelukt? Is de missie van Koekkoek voltooid, nu hij de fakkel van het lijsttrekkerschap van zijn lokale partij (nu drie raadszetels) bij de volgende verkiezingen heeft overgedragen aan Tineke Nieboer? Waarom ambieert Koekkoek geen volgende raadstermijn en trekt hij zich terug uit de Noordenveldse politiek?.
'Troostprijs'
Denny Boersma was raadslid voor D66 in de voormalige gemeente Leek. Hij stelde zichzelf ruim drie jaar geleden beschikbaar als kandidaat-lijsttrekker bij de vorming van de nieuwe gemeente Westerkwartier. De leden van D66 besloten toen in zee te gaan met Rogier van 't Land uit Aduard als lijsttrekker. Van 't Land werd in zijn eentje namens D66 gekozen in de gemeenteraad. Boersma moest genoegen nemen met een 'troostprijs' in de vorm van het fractie-assistentschap. Bij de verkiezingen op 16 maart prijkt het oud-Leekster raadslid op plek twee. Waarom stelde hij zichzelf niet opnieuw kandidaat als lijsttrekker? Waarom ging hij de concurrentie met de huidige 'eerste man' bij D66 bij voorbaat uit de weg?
De uitzending is zaterdag van 11 tot 12 uur (herhaling op woensdagavond 16 februari van 19 tot 20 uur). Terugluisteren op de site van RTV Zulthe is sinds kort ook mogelijk.


 

»Luister naar de radio

Meer vandaag... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp