Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier
Oudjaar 2020 foto-welkominzuidhorn

Carbidschieten Westerkwartier

2021-12-31T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2021 vrijdag 31 december 2021
Aanvang: 10:00 uur
Lokatie: Westerkwartier
Rubriek: Evenementen

Ook dit jaar zullen de bussen weer volop knallen in het Westerkwartier. Bijvoorbeeld aan de Rijksstraatweg 9 in Zuidhorn of zoals op de foto in Grijpskerk.

  • Bock-logo

Zoek ze op in Zuidhorn, Grijpskerk, Kommerzijl, Niekerk, Nuis en natuurlijk in Zevenhuizen door de Carbidboys.

EEN ECHTE BOCK VERKNALT HET NIET 
Carbidschieten is een prachtige traditie tijdens de jaarwisseling. Maar je moet wel weten wat je doet. Veel ongelukken bij het carbidschieten zijn te voorkomen door een BOCK (Bewust Oplettende Carbid Knaller). 
De BOCK is een ervaren carbidschieter die toekijkt op de uitvoering van het carbidschieten aan de hand van de vijf veiligheidstips. 
De BOCK let dit jaar óók op de coronamaatregelen en houdt bijvoorbeeld anderhalve meter afstand. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we veilig carbid kunnen schieten. 

5 tips Carbidschieten is een prachtige traditie tijdens de jaarwisseling. Maar je moet wel weten wat je doet. Veel ongelukken bij het carbidschieten zijn te voorkomen door een BOCK (Bewust Oplettende Carbid Knaller). 

1. Bereid je goed voor. 
Houd het klein. Informeer op tijd bij je gemeente naar de voorwaarden, vergunningen en coronamaatregelen en houd je aan de maximale toegestane groepsgrootte. 
2. Bescherm jezelf en anderen. 
Een echte BOCK heeft doppen op! Gebruik gehoorbescherming en draag een veiligheidsbril om jezelf te beschermen. Dit geldt ook voor de andere aanwezigen. 
3. Zorg voor EHBO. 
Zorg dat er voldoende blusmiddelen aanwezig zijn zoals zand om te doven, water om te koelen en een blusdeken. Zo kun je snel handelen als er toch iets verkeerd gaat. 
4. Gebruik goed materiaal. 
Een echte BOCK heeft ballen! Gebruik alleen een melkbus in goede staat met een stevige bodem. Schiet met een plastic bal in plaats van een melkbusdeksel en zorg dat de bus na het ontsteken niet achteruit kan schieten. 
5. Ontsteek het carbid veilig. 
Ontsteek de bus met een fakkel op een stok terwijl je aan de zijkant van de melkbus staat. Ga nooit op de bus zitten. Zorg dat iedereen op veilige afstand van de melkbus en elkaar staat.

De basistips hebben geen invloed op de knal. Want die is en blijft indrukwekkend! 
Wie is de BOCK? De Bewust Oplettende Carbid Knaller. Een campagne van: Brandwondencentrum Groningen Martini Ziekenhuis, hét brandwondencentrum voor Noord- en Oost Nederland, Stichting Carbidschieten Drenthe, Veiligheidsregio’s Drenthe, Groningen, Fryslân, IJsselland, Twente, Noord- en Oost-Gelderland en wordt ondersteund door de Nederlandse Brandwonden Stichting en door vele gemeenten, GGD’s en particuliere initiatieven in Nederland.
Kijk voor meer informatie op wieisdebock.nl of volg ons op Instagram, Facebook of Twitter #WieisdeBOCK

Meer vandaag... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp