Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Het weer voor vandaag en de komende dagen: Donderdag meest droog en af en toe zon !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 11 november 2015
11 nov 2015-3

Weerspreuk: woensdag 11 november :

Is het donkere lucht op St. Martijn,
 zo zal het een zachte winter zijn,
 maar is dag van St. Martijn helder,
 de vorst dringt door tot menig kelder.

Als het nevelig is met St. Martijn,
 dan zal de winter niet koud zijn,
 maar heeft de Sint een witte baard,
 dan blijft ons sneeuw nog ijs gespaard.

November warm en fijn, het zal een strenge winter zijn.

Zon op: Donderdag: 7.51 uur, onder : 16.54 uur.

Op de foto : Sosmn af en toe motregen, nauwelijks voelbaar en zichtbaar maar wel als je een bril hebt, dan zijn de druppels goedzichtbaar,  Zuidhorn 11-11-2015. 

De eerste tien dagen van november zijn recordzacht verlopen. Nog nooit eerder was het zo warm op weerstation Groningen in Eelde.

De gemiddelde temperatuur over dag en nacht lag in de eerste dagen van november op 12,2  graden. Sinds het begin van de metingen lag de gemiddelde temperatuur in deze tijd van het jaar niet zo hoog. Het record is met bijna een graad aangescherpt. Dat meldt Weerplaza.

De eerste tien dagen van november zijn vergeleken met de jaren zeventig drie graden warmer. Ook de komende dagen wordt het nauwelijks kouder en de minimum- en maximumtemperatuur verschillen amper.

De woensdag was een  bewolkte dag met soms wat lichte neerslag, totaal 0.1 mm. De wind matig tot krachtig uit Z/westelijke richting. Het werd 14.2 graden. Totaal afgelopen 24 uur aan neerslag 1.1 mm deze maand 22.6 mm.

Ook komende nacht is het eerst bewolkt en er valt af en toe wat regen of motregen. In de loop van de nacht breekt de bewolking en wordt het droog. De minimumtemperatuur ligt rond de 12 graden. De wind is zuidwestelijk en matig tot  vrij krachtig.

Donderdag overdag zijn er in de noordelijke helft zonnige perioden en blijft het droog. Het is afwachten maar we lijken aan de betere kant te zitten. De middagtemperatuur ligt rond de 15 graden. De wind doet het tijdelijk rustiger aan, komt uit het zuidwesten en is meest matig. In de middag draait de wind overal naar een zuidelijke richting.

De verdere verwachtingen: Wisselvallig weer met vrij veel wind, dagelijks regen en temperaturen rond de 13 graden. Zaterdag iets lager. Ook de nachten komen eindelijk weer eens onder de 10 graden te liggen.

zonnige groet

Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn