Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Lekker verdiend!

Door : Barry
Datum : 13 september 2012
Krabbeltjelogo

Heb zelf wel gestemd en hoop  erop dat mijn stem geen loze stem is. Datzelfde hoop ik echter ook voor Uw stem, zo democratisch moeten we toch zijn.

Ondanks alles blijft wereld ronddraaien, komt de zon morgen ook weer op en  Ede Staal zong niet voor niks “ ‘t’is nog nooit zo donker west of ‘t wer altied wel weer licht”.

Ik ben alvast mij in gaan dekken voor eventuele stijgingen in prijzen. Zo had mijn auto al een hele poos een schokkend effect wanneer ik wegreed. Natuurlijk ga je dan naar de merkendealer die probleemloos de auto aan de computer zet. Na een kleine 10 minuten leest de chef-werkplaats of diens 1e automonteur vakkundig de resultaten af die de computer aangeeft. Overal een groen vinkje (V) Dus de computer geeft niets aan. Ik hoor dat ze overleggen en met elkaar beginnen te smoezen. “ Nee mijnheer het ligt niet aan de auto hoor“ , wordt mij te verstaan gegeven. “ Maar de auto schokt” breng ik nog voorzichtig in want verstand van auto’s heb ik niet. Ik weet echter wel dat zowel ik als mijn vrouw, wanneer we in de auto rijden, het schokkende gevoel feilloos aanvoelen en geloof mij maar dat ik niet voor mijn plezier naar de garage ga. Als de garagehouder de auto al ziet aankomen beginnen zijn ogen al te glunderen en bij mij brandt mijn portemonnee mij al bijna een blaar op mijn achterwerk.

“ Mijnheer, u twijfelt toch niet aan de computer hè”, zegt de monteur. Ik denk niet hardop doch ik twijfel toch wel een beetje aan de computer en niet alleen aan de computer. Ook bekruipt mij het gevoel dat wanneer een computer niets aangeeft de monteur het ook niet meer weet en hij dus ook niets aangeeft! Ik stel voor een proefrondje te maken en daar wordt instemmend op gereageerd.

“Rijdt U maar, dan kunt U het zelf voelen” zeg ik vriendelijk. “ Goed idee”. We rijden weg maar het is net wanneer je kiespijn hebt en je naar de tandarts gaat. Dan is de pijn over. De auto stottert deze keer niet. Natuurlijk niet want tussen Zuidhorn en Groningen is de auto opgewarmd. “ Niks aan de hand, misschien een paar nieuwe bougies?. “ Nee hoeft niet want die zijn pas vervangen” geef ik als antwoord.  Ik ga terug en baal ervan. De auto stottert al een hele poos. Wat nu? Ik bel een kleine garage met 3 man personeel en leg het probleem uit. Ik hoor dat mijn probleem wordt begrepen en bobine / warmte sensoren etc. kunnen de oorzaak zijn. “ Zou ik de auto twee dagen kunnen krijgen? Dan kan ik 2 keer wanneer de auto koud is deze even proberen” is de vraag. De tweede dag wordt ik gebeld en wordt mij te verstaan gegeven dat bij een proefrit er metingen zijn verricht en dat inderdaad de bobine en een sensor voor uitlaatgassen de oorzaak zijn. De prijs van de onderdelen en de totale prijs van reparatie worden keurig medegedeeld en ik stem hiermee in.
Die avond rij ik zonder horten en stoten weg. “Oh ja” zegt de garagehouder “Ik vind de koppeling wat ruw en de uitlaat moet tussen nu en Kerst ook even bekeken worden“. Geen computer maar een monteur met oren en gevoel.  Wat zeggen die woorden nu boven dit stukje “ alvast ingaan dekken voor de stijgende prijzen?” Duidelijk toch, ik betaalde slechts 19% BTW in plaats van 21%. Lekker verdiend hè!

O ja, vorige week begon de motor te huilen en rook kwam onder de motorkap vandaan. De garage gebeld. Koppelingsplaten waarschijnlijk. Maar laten maken want anders schokte hij weer. Een geluk bij deze pech. Het was nog steeds 19%. Nu maar hopen dat de uitlaat het nog even volhoudt. Met Kerst krijg ik namelijk een extraatje, nou ja……daar reken ik nog op.

Krabbeltje. (2)

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp
Columns Zuidhorn