Zunobri B1 en Zunobri 1 pakken eerste punten

29 september 2013    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zaterdag 29 september stond voor de spelers van Zunobri B1 de thuiswedstrijd op het programma tegen koploper Hoogkerk B2.
Zunobri-b1 2013

Zunobri B1 dat dit jaar door Kees Afman van Kees Afman uitdeuken zonder spuiten in het nieuw werd gestoken, begon de wedstrijd afwachtend en Hoogkerk had de eerste 10 minuten het betere van het spel. Het was Bas Visser die de score voor de Zuidhorners opende met een doorloopbal 1-0. Na de 1-0 waren ze  de sterkere ploeg. Het waren achtereenvolgens Harold Posthuma (afstandsschot) en twee keer Thomas Wijtsma met twee kleine kansjes die de stand op 4-0 brachten. Nadat Hoogkerk had tegen gescoord was het wederom Harold Posthuma die de ruststand bracht op 5-1.

In de tweede helft was het Marleen Haaijema die met een mooie doorloopbal de 6-1 liet aantekenen. Met drie nieuwe spelers liet Hoogkerk zien waarom ze bovenaan staan en scoorden de 6-2 en 6-3. Door de 7-3 van Bas Visser was de weerstand van Hoogkerk gebroken. Het laatste doelpunt was voor Hoogkerk waardoor de eindstand kwam op 7-4.
Zunobri C1 daarentegen vertrok naar het Friese Kollum voor de ontmoeting tegen KV Invicta, in het duel kon je sterk merken dat beide teams aan elkaar gewaagd waren.  Nienke Steenbergen mocht de score voor de Zuidhorners openen met een mooi afstandsschot. Maar de Friese ploeg liet zich niet kennen en kwam al snel terug tot een 1-1 en al snel daarna scoorde de tegenstanders  2-1.

Na de rust werd er weer gescoord door Invicta maar Zunobri C1 had ook veel mogelijk heden om te scoren maar helaas lukte dit niet.
Ook de kleintjes van KV Zunobri mochten dit weekend ook aantreden. Zunobri E1 speelde tegen Frigro uit Gerkesklooster/Stroobos en ze waren zeer gemotiveerd om te winnen. Het motto van speler Jasper Kleine is namelijk: “we willen graag kampioen worden!!”  Maar toen de wedstrijd begon bleek Frigo erg sterk te zijn en ze hadden veel balbezit. Zunobri leek hier een beetje door overrompeld en het duurde even voor iedereen in zijn spel zat.

Toch lukte het de Zunobrianen om af en toe de bal te bemachtigen en dan maar proberen te scoren. Dit had als resultaat dat  voor de rust tot een voorsprong kwam van 0-3. Na de rust kwam de ploeg beter in zijn spel en bouwde de voorsprong al gauw uit tot 0-5. Daarna kreeg Frigro een klein kansje die ze prima wisten te benutten. (1-5). Het was een zeer mooie en sportieve wedstrijd met de geweldige eindscore van 1-7, prima overwinning van de jongste jeugd.
De hoofdmacht van KV Zunobri pakt hun eerste punten in de wedstrijd tegen Boelenslaan. In een spannende wedstrijd kwamen de Zuidhorners niet verder dan 9-9, maar dit naar tevredenheid van trainer/coach Gert-Jan van Drogen.
Verdere uitslagen: Zunobri MW 1 – TFS MW 1 5-13 en Zunobri E2 – Rodenburg E1 0-25

boven van links naar rechts: Aniek Veenstra, Thomas Wijtsma, Harold Posthuma, Cho Luining, Stefan Steenbergen, Bas Visser en Janneke van Hielkema.
onder van links naar rechts: Kees Afman (sponsor) Marleen Haaijema, Ilse Hazelzet, Judith Hamming en Daphne Huizing