Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Voorkom inbraak met vier tips

31 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
Fraude

Een inbraak is een heftige gebeurtenis, vooral wanneer de inbraak bij je thuis plaatsvindt. Je kunt gelukkig een aantal voorzorgsmaatregelen treffen om inbrekers geen kans te geven. In dit artikel lees je vier tips om inbrekers buiten de deur te houden.

Cijfers over inbraak
In 2021 waren er 23.500 woninginbraken. Dat is een daling van 75 procent ten opzicht van 2011, maar de kans is aanwezig dat dit ook kwam door de maatregelen met betrekking tot de coronapandemie. Kortom: wanneer je thuis bent is de kans op een inbraak vele malen kleiner. Van de 23.500 geregistreerde inbraken is bij slechts 10 procent een verdachte aangehouden. Het belang van camera’s is dus ook groot.

Sociale controle
In wijken waar veel sociale controle is en waar de samenhang tussen buurtbewoners groter is, is de kans op inbraken kleiner. Het is daarom een goed idee om aan een goede buurman of buurvrouw te vragen om het huis in de gaten te houden wanneer je zelf niet thuis bent. Omgekeerd kun je dit natuurlijk ook afspreken met je buren.

Overigens komen in wijken met hogere WOZ-waardes ook meer inbraken voor. Hier kunnen inbrekers namelijk een potentieel hogere buit scoren. Maar ook bij woningen die juist helemaal niet duur zijn worden vaak inbraken gedaan, omdat deze in de regel minder goed beveiligd zijn.

Beveiligingssysteem
Een woning kun je beveiligen met een beveiligingssysteem. Hierbij kun je denken aan camera’s maar ook hele goede inbraakveilige sloten. Met camerabeveiliging van De Buitendeur heb je geen omkijken meer naar jouw camera, omdat een onderhoudscontract mogelijk is. Hiermee kun je camerabeelden via je telefoon terugkijken. Ook nemen dit soort camera’s audio op en heb je ’s nachts ook goed beeld.

Wanneer je inbraakveilige sloten wilt plaatsen, kun je dit door verschillende bedrijven laten doen. Kies er in ieder geval voor dat de sloten en installatie voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Dit kan ook bij bijvoorbeeld een schuifpui. En voorkomen is altijd beter dan een schuifpui reparatie laten uitvoeren.

Smart home systeem
Vaak is het advies om je huis er bewoond uit te laten zien, ook als je weg bent. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de lampen in je woning aan te sluiten op een smart home systeem. Met een app kun je dan de verlichting op afstand bedienen. Je kunt de lampen ook op een bepaald tijdstip of rond zonsondergang aan laten gaan. Ook andere apparaten, zoals gordijnen kunnen smart gemaakt worden. Of wat dacht je van muziek of bijvoorbeeld een podcast die automatisch start? Zo lijkt het alsof je gewoon in huis bent.

Opgeruimde tuin, bewoond huis
Verdergaand op het bewoonde huis: zorg er, wanneer je langere tijd weg bent voor, dat iemand jouw post op wil ruimen. Vaak is een stapel post op de deurmat een teken voor dieven dat je niet thuis bent. Ook een opgeruimde tuin zonder zichtbare ladders en containers voorkomen een inbraak in jouw huis. Inbrekers gebruiken dit namelijk om via het dakraam naar binnen te komen, en dat wil je natuurlijk niet!

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Tafeltennis talero jeugd

Tafeltennis in Leek en Roden in de lift! ( Zuidhorners welkom )

27 november 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met de inschrijving van 3 nieuwe jeugdleden, 3 seniorleden en 1 OldStars lid de grens van 60 leden gepasseerd!
Lees verder →
Stop geweld tegen vrouwen

Gemeente Westerkwartier zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen

26 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Internationale dag tegen Geweld tegen vrouwen
Lees verder →
ouderen

Twee hoofdaanbieders voor Hulp bij het Huishouden en ondersteuning ouderen in Westerkwartier

26 november 2022    Zuidhorn-nieuws
MIEP en De Nieuwe Zorg Thuis bieden Wmo ondersteuning in de vorm van individuele begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf
Lees verder →
Dwarsdiep-onder-lucaswolde

´Zwemmen in Dwarsdiep straks weer veilig´

25 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Waterkwaliteit zal vanaf pakweg 2025 sterk verbeteren
Lees verder →
Scholieren fc

Scholieren denken in stadion FC Groningen mee over meer bewegen

25 november 2022    Zuidhorn-nieuws
In het stadion gingen ze de uitdaging aan om na te denken hoe we overgewicht verminderen in onze gemeente
Lees verder →
Marumerlage-2

Fotowedstrijd: Herfst- en winterbeelden

24 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Gebiedsontwikkeling Zuidelijk Westerkwartier op de gevoelige plaat
Lees verder →