Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Voetballers Zuidhorn verstoken van trainingen

31 januari 2011    Zuidhorn-nieuws
Zuidhorn - De voetbalvereniging Zuidhorn zit te springen om meer trainingsaccommodatie. Bij gebrek aan voldoende verlichte oefenvelden is hoofdtrainer Jan ten Brinke opgestapt. Als het niet lukt om op korte termijn een

Zuidhorn -
De voetbalvereniging Zuidhorn zit te springen om meer trainingsaccommodatie. Bij gebrek aan voldoende verlichte oefenvelden is hoofdtrainer Jan ten Brinke opgestapt. Als het niet lukt om op korte termijn een extra trainingsveld te realiseren, ziet het bestuur zich volgens voorzitter Gert Oostenburg genoodzaakt zo'n zeven teams uit de competitie te halen.

Volgens Oostenburg is het ledental bij de VV Zuidhorn de afgelopen jaren opgelopen tot ruim 650. Voor trainingen hebben zij de beschikking over slechts één verlicht kunstgrasveld. Die situatie is in zijn ogen onhoudbaar. Volgens Oostenburg spelen zich bij de trainingen bijkans complete veldslagen af op het armzalige enige trainingsveld dat beschikbaar is. "Soms wordt letterlijk gevochten om de ruimte."

Het bestuur van VV Zuidhorn zag zich genoodzaakt de trainingen voor een honderdtal leden, die in competitieverband spelen, tijdelijk te staken. Oostenburg spreekt van een pijnlijk besluit. "Als er niet kan worden getraind, gaat dit ten koste van de sportieve prestaties. Bovendien betalen alle leden contributiegeld. Uiteindelijk kan dit ertoe leiden dat ontevreden leden hun lidmaatschap opzeggen."

De club voelt zich in de steek gelaten door de gemeente die bij gebrek aan financiële middelen niet onmiddellijk bereid is mee te werken aan uitbreiding van het aantal trainingsvelden.
31-01-2011 dvhn

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Mollematocht-2022 (1) selfie

Mollematocht goed voor Selfie met Bauke

08 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
En hij neemt daar alle tijd voor
Lees verder →
Bouwbedrijf kooi

Bouwbedrijf F. Kooi: gelijke monniken, gelijke kappen in Noordhorn

05 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Familiebedrijf geeft inkijkje in bedrijfsvoering
Lees verder →
Fiets steenhuis

Fietstochten bij Museum ’t Steenhuus in Niebert

04 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Mooie tocht door het Westerkwartier
Lees verder →
Dorpsvenne hal

50 Store maakt plaats voor ALDI

04 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
Maar de handtekening moet nog gezet…
Lees verder →