Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Vierde editie van Tafels van Hoop

18 december 2019    Zuidhorn-nieuws
60 volwassenen en 40 kinderen eten, drinken en dansen
Tafels van hoop (1)

Zaterdag 14 december was het weer zo ver. Voor inmiddels de 4e keer werden de Tafels van Hoop georganiseerd voor de dorpen Briltil, Noord- en Zuidhorn in de Gasthorn te Zuidhorn.

Deze keer deden er ongeveer 60 volwassenen en 40 kinderen mee. Er werd niet alleen gegeten, maar de kinderen hadden een aantal liedjes en dansjes ingestudeerd. Voordat de maaltijd begon hebben ze alle aanwezigen laten zien dat er veel talent aanwezig is in Zuidhorn en omgeving. Na afloop van het optreden van de kinderen werden ze uitbundig toegejuicht en was er een langdurig applaus.

De maaltijd was bereid door mensen uit Syrië, Eritrea en China. Toen het buffet werd geopend stonden de deelnemers, vol verwachting, gewapend met een leeg bord en het bestek in de aanslag in de rij, benieuwd naar alle gerechten die voor hen klaar stonden. Er was ruim voldoende gekookt voor iedereen en voor wie dat wilde kon er voor de tweede keer worden opgeschept. Tijdens de maaltijd werd er geanimeerd gepraat en kon iedereen in een gemoedelijke sfeer kennis met elkaar maken. De tafels waren “opgeleukt” met bloemen die de organisatie van de bloemenkoopman op de Zuidhornse markt had gekregen en de reuzenappels de ze hadden gekregen van fruitteler Oudenbosch uit Niezijl.

Lang aan tafel zitten is niet iets waar veel kinderen blij van worden en daarom konden zij in een andere zaal tussendoor spelletjes met elkaar doen en tussendoor wat te eten halen bij het buffet. Het was opvallend hoe goed de kinderen, die nog niet zo lang in Nederland wonen, Nederlands spreken en samen met hun leeftijdgenoten gezellig aan het spelen waren. Geheel onverwacht werden de enorme appels (bijna een kilo per stuk) voor de kinderen alsnog een heerlijke traktatie toen de kleine Tim Alhamwi van nog maar net 2 jaar er onverwacht zijn melktanden in zette en uiteindelijke de hele appel oppeuzelde. En als zo vaak goed voorbeeld doet goed volgen.

De maaltijd werd ook bezocht door burgemeester van der Tuuk en zijn vrouw en hij riep iedereen op vooral af en toe van plaats te verwisselen, om elkaar zo goed mogelijk te leren kennen. Hij gaf zelf het goede voorbeeld en heeft met veel mensen gesproken en nieuwe inwoners van “zijn” gemeente leren kennen. Terwijl het evenement al was afgelopen en er druk werd opgeruimd zat hij nog geanimeerd met een aantal mensen te praten en dat is door iedereen zeer gewaardeerd.

Wat betreft de organisatoren is dit niet de laatste keer geweest en wordt de traditie voortgezet. Wanneer er mensen, organisaties of bedrijven zijn die dit zouden willen sponseren zou dat geweldig zijn. Want het is niet direct een evenement dat veel geld kost, maar toch is het iedere keer weer een hele toer om het ook financieel rond te krijgen. Wil je meer weten over de Tafels van Hoop of financieel willen bijdragen kun je contact opnemen met gertruudprenger@gmail.com , 0612753389 of Anke Brandsen 0619632678

  • Tafels van hoop (2)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Hornerheem-herfst

Hornerheem: voor kunst en cadeautjes

30 november 2020    Zuidhorn-nieuws
Verschillende bezigheden van cliënten van De Zijlen
Lees verder →
Collage toernooitjes de meeuwen

Volleybalvereniging de Meeuwen zit niet stil tijdens de Lock-Down!

30 november 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
vierde keer een “lockdown toernooi” georganiseerd.
Lees verder →
Politie-

Inbrekersgilde op pad in het Westerkwartier

27 november 2020    Zuidhorn-nieuws
Diverse inbraken in gemeente
Lees verder →
Sporthal quicksilvers

Overname exploitatie kantine sporthal Quicksilver S door VV Zuidhorn

27 november 2020    Zuidhorn-nieuws
Wethouder Pastoor: voorbeeld van samenwerking tussen de voetbalclub, andere sportverenigingen en de lokale overheid
Lees verder →
Les bedrijfsleven terra oldekerk

Leerlingen krijgen les van ‘het bedrijfsleven’

26 november 2020    Zuidhorn-nieuws
boeiende middag voor een groep leerlingen van klas 4
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Nieuwe subsidieregelingen voor vrijwilligersorganisaties in het Westerkwartier

26 november 2020    Zuidhorn-nieuws
jeugd, de culturele instellingen en dorpshuizen
Lees verder →