Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Terug naar school? Denk aan een goede rugzak

18 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
Jongen kleuter rugzak

De scholen gaan weer beginnen. De laatste weken voor het nieuwe schooljaar worden vaak gebruikt om nieuwe schoolspullen aan te schaffen. Is er nog genoeg kaftpapier, moet er nog een nieuwe broodtrommel komen, of zijn er nieuwe kleurpotloden nodig? Een goede voorbereiding is het halve werk. Vergeet bij die goede voorbereiding niet ook een goede rugzak te kopen!

Waarom een goede rugzak zo belangrijk is
Op de basisschool wordt een rugzak nog weinig gebruikt. Zolang er een lunch box en beker in passen is het vaak al voldoende. Wel komt het steeds vaker voor dat de kinderen in de hogere klassen van de basisschool huiswerk mee naar huis krijgen. Om dat netjes te kunnen vervoeren is een stevige rugzak voor school wel van belang. Gaat je kind naar de middelbare school? Houd er dan rekening mee dat hij of zij de hele dag moet rondlopen met de tas. Een volle tas is erg zwaar, dus het is belangrijk dat de tas voldoende comfortabel is en steun biedt. Zo voorkom je dat je kind rugklachten krijgt doordat de tas niet goed zit.

Tips voor aanschaf van een goede rugzak
Ben je op zoek naar de beste rugzak? Dan zul je al snel merken dat het aanbod rugtassen erg breed is. Het kan dan best lastig zijn om het juiste exemplaar te vinden. Met behulp van de volgende tips zal het kiezen wat makkelijker worden.

1.     Let op de grootte
Misschien denk je als ouder: ‘Hoe groter de tas, hoe beter.’ En natuurlijk is het heel praktisch wanneer alle spullen er met gemak in kunnen. Je hebt dan alleen geen rekening gehouden met je puber, die er met zo’n grote rugzak naar eigen zeggen bijloopt ‘als een brugpieper’. Probeer qua grootte dus liever een middenweg te vinden. Een tas met genoeg, maar niet té veel ruimte. Nog een nadeel van enorme rugzakken is, dat als deze helemaal vol zitten, de gemiddelde 12-jarige de tas niet meer kan tillen. Ook dan schiet de tas een beetje zijn doel voorbij.

2.     Kijk naar de hoeveelheid vakken
Simpele tassen met slechts één vak zijn vaak voordelig, maar niet altijd praktisch. Wanneer je kind alle spullen in één groot vak heeft, wordt het lastig om de spullen terug te vinden en netjes te houden. Een rugtas met meer vakken is dan handiger, al hoef je hier ook weer niet in door te schieten. Wanneer een tas twintig verschillende vakjes heeft kan het ook erg lastig zijn om spullen terug te vinden, als die geen vaste plek hebben. Check in ieder geval of er een apart laptop vak in de tas zit, aangezien bij iedere middelbare scholier een laptop mee moet naar school. In het grootste vak kunnen schoolboeken en boeken uit de bibliotheek voor de leeslijst opgeborgen worden. Daarnaast kan een apart vak voor de lunch spullen en een kleiner vak voor portemonnee en pasjes handig zijn.

3.     Pas op met kleuren en patronen
Het is zo lief bedoelt: je dochter als ze naar de brugklas gaat een tas van Hello Kitty cadeau doen, omdat ze daar zo’n grote fan van is. Puber interesses veranderen alleen snel. Voor je het weet is Hello Kitty kinderachtig en wil ze de tas niet meer mee. Een rugtas in zwart of bruin is daarom meestal een veiliger keuze.

4.     Ga voor kwaliteit
Ook voor rugzakken geldt het gezegde ‘goedkoop is vaak duurkoop’. Een rugtas voor school wordt intensief gebruikt, gedurende minimaal vijf dagen per week. De tas wordt slordig achterop de fiets gebonden, bij thuiskomst nonchalant in de hoek gesmeten en op school met een beetje pech gebruikt als stoel wanneer de kantine vol zit. Kortom; een rugtas voor school moet tegen een stootje kunnen. Ga dus voor een tas van kwaliteit, om te voorkomen dat je maandelijks een nieuwe moet kopen. Zo heb je het langst plezier van de tas!

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Tafeltennis talero jeugd

Tafeltennis in Leek en Roden in de lift! ( Zuidhorners welkom )

27 november 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met de inschrijving van 3 nieuwe jeugdleden, 3 seniorleden en 1 OldStars lid de grens van 60 leden gepasseerd!
Lees verder →
Stop geweld tegen vrouwen

Gemeente Westerkwartier zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen

26 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Internationale dag tegen Geweld tegen vrouwen
Lees verder →
ouderen

Twee hoofdaanbieders voor Hulp bij het Huishouden en ondersteuning ouderen in Westerkwartier

26 november 2022    Zuidhorn-nieuws
MIEP en De Nieuwe Zorg Thuis bieden Wmo ondersteuning in de vorm van individuele begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf
Lees verder →
Dwarsdiep-onder-lucaswolde

´Zwemmen in Dwarsdiep straks weer veilig´

25 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Waterkwaliteit zal vanaf pakweg 2025 sterk verbeteren
Lees verder →
Scholieren fc

Scholieren denken in stadion FC Groningen mee over meer bewegen

25 november 2022    Zuidhorn-nieuws
In het stadion gingen ze de uitdaging aan om na te denken hoe we overgewicht verminderen in onze gemeente
Lees verder →
Marumerlage-2

Fotowedstrijd: Herfst- en winterbeelden

24 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Gebiedsontwikkeling Zuidelijk Westerkwartier op de gevoelige plaat
Lees verder →