Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Penta Primair bezorgd over schrappen managersbanen

30 september 2009    Zuidhorn-nieuws
zuidhorn/appingedam - Bij het stafbureau van de christelijke onderwijsorganisatie Penta Primair in Grootegast komen door rijksbezuinigingen drieënhalve managersbanen te vervallen. Daarover klaagde staflid Karel Houwing maandagavond zijn nood tegenover staatssecretaris Marja van

zuidhorn/appingedam -

Bij het stafbureau van de christelijke onderwijsorganisatie Penta Primair in Grootegast komen door rijksbezuinigingen drieënhalve managersbanen te vervallen. Daarover klaagde staflid Karel Houwing maandagavond zijn nood tegenover staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van onderwijs. De CDA-bewindsvrouw sprak op een partijbijeenkomst in Zuidhorn.

Volgens Houwing komt de helft van het aantal managersbanen op de tocht te staan. Dit stuit op grote praktische bezwaren. Hij voorziet dat vacatures onder leerkrachten op scholen straks niet meer ingevuld worden om deze bezuiniging op te vangen. Van Bijsterveldt beloofde de zorg over te brengen aan PvdA-collega Sharon Dijksma die het primair onderwijs behartigt. Volgens haar is gekozen voor bezuiniging op managersbanen - landelijk gaat het om een besparing van 90 miljoen euro - om zo te voorkomen dat de onderwijskwaliteit op scholen wordt aangetast.

Penta Primair-directeur Johan Heddema heeft er grote moeite mee dat de gemeenten Leek, Grootegast en Noordenveld wegens geldkrapte de bouw van nieuwe scholen hebben afgeblazen. Van Bijsterveld begreep dit. Ze wees erop dat gemeenten geld krijgen van het rijk voor huisvesting van scholen. "Daar moeten gemeenten verantwoord mee omgaan. Het is aan raadsleden om hierop toe te kijken."

Van Bijsterveld bezocht maandagmiddag het Ommelander College in Appingedam, waarvan de havo/vwo-afdeling eerder door de onderwijsinspectie werd aangemerkt als 'zeer zwak'. De fusieplannen van de school gaan alleen door als de noodzaak kan worden aangetoond, aldus de bewindsvrouw.
29-09-200 dvhn

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Speeltips2

Stop nooit met spelen!

07 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Blijf spelen, maar speel bewust
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Coronavirus, afval tijdens Pasen en Steun ondernemers en maatschappelijke organisaties

07 april 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 7 april 2020
Lees verder →
Kor bethlehem

Kor Bethlehem blijft in training voor de Tour for Life

06 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Thuis met de fiets op de roller bank
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Raad Westerkwartier vergadert op beeld

06 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Door de coronacrisis liggen veel activiteiten stil en dat geldt ook voor gemeenteraadsvergaderingen. Gemeenten passen daar een mouw aan door de vergaderingen via een beeldverbinding te laten verlopen.
Lees verder →
Fre oosterhof

Door brand gedupeerde ondernemer Grijpskerk geeft na acht jaar strijd tegen Aegon niet op

06 april 2020    Zuidhorn-nieuws
,,Uiteindelijk zal het recht zegevieren’’.
Lees verder →
Adrian mey zonnehuis (1)

Muzikale injectie voor bewoners en medewerkers Zonnehuis

03 april 2020    Zuidhorn-nieuws
Adrian Mey laat zijn betrokkenheid zien én horen
Lees verder →