Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Lionsclub helpt met jaarlijkse wijnactie Stichting Leergeld

17 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
Kwaliteitswijnen voor een goed doel
Lions 15-10-20

Op 15 oktober was wijnwinkel Ghebels’ wijnen in Zuidhorn het toneel van een feestelijke bijeenkomst. Met het uitreiken van een cheque van € 1.500,- sloot Lionsclub Westerkwartier de actie ‘Kind & Kans’ symbolisch af. Johan Heddema, voorzitter van Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld, nam de cheque verheugd in ontvangst. Hij bedankte de Lionsclub voor haar inspanning en draagt binnenkort zorg voor een goede bestemming van dit mooie gebaar.

Kansen voor meer kinderen
Steeds meer kinderen in Nederland hebben om financiële redenen geen mogelijkheid mee te doen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Denk aan een schoolreisje, sporten of muziekles volgen. Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld biedt deze groep kinderen de kans om wel deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hiermee krijgen de kinderen een springplank om op te bloeien, kennis en vaardigheden te ontwikkelen en eigenwaarde te krijgen.

Lionsclub helpt met jaarlijkse wijnactie
Al vele jaren ondersteunt Lionsclub Westerkwartier lokaal en wereldwijd goede doelen met diverse projecten. Eén daarvan is de verkoop van kwaliteitswijnen. Dit betreft een doorlopende actie om meerdere goede doelen per jaar te steunen. De verrassend hoge opbrengst van de wijnverkoop in het eerste half jaar is deze keer bestemd voor Stichting Leergeld.

Met een goed gevoel genieten van een goed glas wijn
De komende maanden steunt Lionsclub Westerkwartier een nieuw goed doel met de verkoop van wijn. Dit keer is ‘Eén tegen Eenzaamheid’ aan de beurt. Vooral in deze beladen tijd moeten we zorgen dat we aan en om elkaar blijven denken. Samen met anderen willen wij hiermee actief de trend van eenzaamheid doorbreken. Zowel voor bedrijven als particulieren een uitgelezen kans om dit goede doel te steunen én een mooie wijn te schenken of cadeau te doen. 
Doet u ook mee? Prijs per fles: € 9,50, waarvan € 3,00 naar het goede doel gaat. Bestel de kwaliteitswijnen eenvoudig per email: westerkwartier@lions.nl en vermeld daarbij het aantal flessen rood of wit. Of haal uw wijn direct op bij Ghebels’ wijnen in Zuidhorn aan de Nieuwstraat 12A.

Wijn met karakter
De wijnen van deze actie zijn afkomstig van het kleinschalige wijnhuis ‘Herdade da Calada’ in Portugal. De mediterrane uitstraling, die het wijnhuis haar onmiskenbare charme geeft, is terug te vinden in de stijl van de wijnen. Het jonge ondernemerspaar Marian en Jean-Claude Penauille zorgt ervoor dat traditie en innovatie hier hand in hand gaan. De druiven worden met de hand geplukt en met moderne keldertechnieken tot prachtige wijnen gerijpt.

“Met een opwekkend karakter zijn dit stuk voor stuk heerlijke aperitiefwijnen”, aldus Edward Wibbens, wijnkenner en eigenaar van Ghebels’ wijnwinkel. “In de aromatische Mediterrane rode wijn ruik en proef je zoetsappig zondoorstoofd fruit. Nuances van karamel en salmiak, afkomstig van een korte houtrijping, geven deze wijn een extra dimensie. De witte is een frisse, aromatische wijn met opwekkende zuren. Een uitstekende wijn voor elke dag. Aan tafel smaakt deze wijn het lekkerst bij lichtkruidige (Oosterse) gerechten, gedroogde ham of tapas.”

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Raadsvergadering-stemming

Gemeenteraad Westerkwartier gaat weer in gemeentehuis Zuidhorn vergaderen

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws
wanden verplaatst om meer ruimte in de zaal te creëren
Lees verder →
Middag-humsterland fakkert

Fotowedstrijd Het Groninger Landschap

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws
dertien mooiste ingestuurde foto’s worden gebruikt in de kalender van 2022
Lees verder →
Geit-pixabay

Voorlopige stop op geitenhouderijen in het Westerkwartier

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws
rondom geitenhouderijen een grotere kans op longontsteking
Lees verder →
Streekproducten markt

Streekproductenmarkt Nienoord in het teken van de feestmaand

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
De kramen zijn ook extra feestelijk aangekleed.
Lees verder →
Legio-run-2017 (4)

Geen Legio Run in 2021

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws
Met de organisatie zou een eventueel gezondheidsrisico genomen kunnen worden
Lees verder →
Ovgz nam (10)

Gaspijp tussen Warffum en Grijpskerk

03 december 2020    Zuidhorn-nieuws
De NAM wil in Warffum stoppen met het behandelen van opgepompt aardgas en wil een nieuwe pijp aanleggen om het gas op de NAM-locatie in Grijpskerk te bewerken.
Lees verder →