Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Ellen van Selm kan doorbouwen aan sterk netwerk en Agenda Platteland

26 november 2020    Zuidhorn-nieuws
Verbindend boegbeeld en een stevig fundament
Ellen van selm

Vandaag heeft het Algemeen Bestuur Ellen van Selm voor vier jaar herbenoemd als voorzitter van de P10. Dit samenwerkingsverband van grote plattelandsgemeenten heeft de afgelopen vier jaar onder haar aanvoering een stevige positie verworven in de bestuurlijke wereld. ‘We zitten steeds vaker aan tafel en steeds vaker als het écht ergens over gaat. We laten de stem van het platteland horen in onderwerpen als energietransitie, stikstof, 5G, onderwijs en zorg. Ik ben bijzonder blij dat ik nog vier jaar mag bouwen aan dit belangrijke netwerk. Het platteland wint aan betekenis, dat is een goede ontwikkeling. Ik vind het mooi dat ik daaraan mag blijven meewerken’, zegt burgemeester van Opsterland Van Selm aan de vooravond van haar tweede periode.

De P10 behartigt de gezamenlijke belangen van plattelandsgemeenten op diverse beleidsterreinen richting Kabinet, Eerste en Tweede Kamer, Ministeries en Europa. Daarnaast zorgt het netwerk voor kennisuitwisseling tussen gemeenten en met andere samenwerkingspartners. De P10 is goed vertegenwoordigd in VNG-bestuur en -commissies en goed bekend bij andere netwerkorganisaties als G4, G40, M50, K6, LTO en tal van andere (belangen)organisaties.

Verbindend boegbeeld en een stevig fundament
‘Deze sterke positie in het interbestuurlijke krachtenveld is een verdienste van velen en zeker niet in de laatste plaats van Van Selm’, aldus het Algemeen Bestuur van de P10. Dat roemt verder haar proactieve en betrokken opstelling, haar uitgebreide netwerk, goede benaderbaarheid en scherpe signaleringsvermogen. Zo heeft ze zich ontwikkeld tot een gewaardeerd en verbindend boegbeeld van de P10. Verder is onder leiding van Van Selm een stevig fundament gelegd voor een succesvolle doorontwikkeling van de netwerkorganisatie.

Continuïteit
De herbenoeming van Van Selm betekent continuïteit in de organisatie van de P10, in de ingezette lijn in de bestuurlijke dynamiek, in de lobbypositie en in het eigen uitvoeringsprogramma. Essentieel daarin is het pleidooi van Van Selm voor een Agenda Platteland. Ze zal daar aandacht voor blijven vragen bij het volgende kabinet. ‘Van Selm heeft bewezen over het bestuurlijk leiderschap te beschikken om hier ook de komende vier jaar verder invulling aan te geven’, zegt Theo Meskers, wethouder Hollands Kroon tijdens het Algemeen Bestuur.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Kranslegging monument

Platform Keelbos legt krans bij monument Faan

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Om positie LHBTI-ers te verbeteren en de geschiedenis niet uit het oog te verliezen
Lees verder →
Dorpskerk zuidhorn

Sponsor een dakpan voor restauratie dak Dorpskerk Zuidhorn

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Dakrestauratie in fases voor Dorpskerk Zuidhorn
Lees verder →
Mollema-2

Mollema gaat voor trilogie, maar eerst het WK

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema start zondag op WK, maar heeft ander groot doel: 'In alle drie de grote rondes winnen'
Lees verder →
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting finalist overheidsmanager van het jaar 2021

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Eerst nog jurybezoek in oktober
Lees verder →
Food

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →
Hans-en-wilgis hoorcentrum

Tienjarig bestaan van Hoorcentrum Westerkwartier

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Met een unieke hoorbelevingswandeling door Zuidhorn.
Lees verder →