Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Beter dan nieuw: Drie technische details die je moet controleren voor je een nieuwe auto koopt

4 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws

Een tweedehands auto kopen kan een geweldige beslissing zijn als je een high-end auto met meer mogelijkheden en capaciteit wilt kopen zonder veel te hoeven uitgeven. Als je het goed doet, bespaar je door een tweedehands auto te kopen veel geld en krijg je ook een betere rijervaring dan met een nieuwe maar low-end auto die ook bijna hetzelfde kost. Zoek voor je tweedehandswagens koopt altijd naar gerenommeerde autoverkopers zoals myway en koop nooit een tweedehands auto van een persoon die je niet kent of vertrouwt, want zo iemand zal je hoogstwaarschijnlijk bestelen.

In dit artikel bespreken we drie fysieke kenmerken/karakteristieken van een auto voordat je hem koopt. Als je deze drie goed kunt controleren, zul je later geen technische problemen met je auto hebben en hoef je niet nog eens naar de autohandelaar om hem te laten repareren.

Controleer allereerst de conditie van de lak van de auto. Als de auto ouder is maar nog steeds geen opvallende krassen of deuken heeft, dan betekent dit dat hij waarschijnlijk overgespoten is. Om de kwaliteit van de verf te controleren, tik je lichtjes met een sleutel of je nagel op het oppervlak van de auto. Als dat een hol geluid produceert, dan is de kwaliteit van de nieuwe lak slecht en moet je die auto nooit kopen. Anderzijds, als er deuken en krassen op het oppervlak zitten, dan kun je hem kopen, maar zorg ervoor dat de gebreken niet erg opvallend zijn.

Het tweede dat je moet controleren is de conditie van de motor (motor als de auto die je koopt een EV is) van de auto. Om dat te controleren ga je eerst de fysieke toestand van deze onderdelen na en kijk je of ze niet verroest of versleten zijn, en of de bewegende delen goed gesmeerd zijn en er geen stof en puin aan kleeft. Maak dan een proefrit met je auto en test de acceleratie en topsnelheid van de auto. Let er ook op dat er geen rare of ongewone geluiden geproduceerd worden als je met je auto rijdt. Controleer tijdens de proefrit voortdurend de temperatuurindicator om er zeker van te zijn dat de motor niet oververhit raakt. Als je tevreden bent over de motorprestaties, kun je verder gaan en die auto kopen.

Het derde belangrijke ding is de toestand van het interieur van de auto. Als het interieur van de auto vuil en beschadigd is, moet je ervan afzien hem te kopen. Je kunt het interieur altijd laten renoveren, maar bedenk wel dat interieurrenovaties met materiaal als leer en hoogwaardige kunststoffen je een fortuin kunnen kosten. Daarom is het beter als je een auto kunt vinden die een mooi schoon interieur heeft zonder noemenswaardige beschadigingen.

Nu je op de hoogte bent van de drie belangrijkste technische dingen die je moet controleren voor je een tweedehands auto koopt, welke auto ben je van plan te kopen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Mollematocht-2022 (1) selfie

Mollematocht goed voor Selfie met Bauke

08 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
En hij neemt daar alle tijd voor
Lees verder →
Bouwbedrijf kooi

Bouwbedrijf F. Kooi: gelijke monniken, gelijke kappen in Noordhorn

05 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Familiebedrijf geeft inkijkje in bedrijfsvoering
Lees verder →
Fiets steenhuis

Fietstochten bij Museum ’t Steenhuus in Niebert

04 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Mooie tocht door het Westerkwartier
Lees verder →
Dorpsvenne hal

50 Store maakt plaats voor ALDI

04 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
Maar de handtekening moet nog gezet…
Lees verder →