Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Alles wat je nodig hebt bij het bouwen van hoogbouw

19 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
Ladder

Met de toename van de vraag naar hoogbouw, wordt het voor de ingenieurs noodzakelijk om een ​​duidelijk idee te hebben van de basisuitrusting die hiervoor nodig is. Deze apparatuur omvat kranen, betonmixers, bekistingssystemen, een rolsteiger en nog veel meer.

Telescopische ladder
Een telescoopladder is essentieel om hoge plaatsen te bereiken. Ze worden gebruikt op bouwplaatsen en andere plaatsen waar je omhoog moet, maar de hoogte is te hoog. Telescoopladders zijn er in verschillende soorten en maten, afhankelijk van het werk waarvoor ze bedoeld zijn. Telescoopladders worden gebruikt door brandweerlieden wanneer ze een brand van bovenaf moeten bestrijden. Ze helpen ook bij reddingsoperaties wanneer mensen vallen of vast komen te zitten op hoogte, vooral in hoge gebouwen zoals wolkenkrabbers en hoge gebouwen. De hulpdiensten maken gebruik van telescoopladders zodat ze de slachtoffers snel kunnen bereiken. Dit toont aan dat telescoopladders niet alleen nuttig zijn voor bouwdoeleinden, maar ook een grote hulp zullen zijn bij het bouwen van hoge gebouwen.

Steiger
Het volgende dat je nodig hebt, is een steiger. Een steiger is een tijdelijke constructie die wordt opgericht om mensen die op hoogte werken te ondersteunen of om een ​​werkplatform te bieden. Steigers kunnen worden gebruikt voor zowel commerciële als residentiële bouwprojecten, evenals voor het onderhoud van bestaande constructies. Een ladder is waar de meeste mensen aan denken als ze aan steigers denken, maar er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten steigers beschikbaar, afhankelijk van het soort werk dat wordt gedaan. Enkele veel voorkomende typen zijn rolsteigers. Dit type steiger is voorzien van wielen. Op deze manier kan het gemakkelijk worden verplaatst tijdens grootschalige projecten. Je kunt steiger kopen of tijdens het bouwproject laten bouwen.

Bouwkraan
Een torenkraan is een type kraan die wordt gebruikt voor het hijsen van zware lasten. Hij wordt gebruikt om zware lasten op hoogte te tillen. Het kan worden omschreven als een mobiele kraan die bovenop een hoge constructie is gemonteerd, zoals een gebouw of brug. De torenkranen worden gebruikt in de hoogbouw waar het steigers vervangt. Dat is omdat het betere toegang geeft tot de arbeiders en ook de tijd minimaliseert die nodig is voor het verplaatsen van materialen van de ene plaats naar de andere tijdens het bouwproces.

Rupskraan
Een rupskraan is een type mobiele kraan die over een reeks sporen kruipt. Ze worden vaak gebruikt in de bouw, scheepvaart en spoorwegonderhoud. Rupskranen worden gebruikt om zware lasten van de grond naar een ander oppervlak te tillen, maar ook in krappe ruimtes of waar standaard kranen moeilijk te bereiken zijn.

Betonpomp
Een betonpomp is een machine die wordt gebruikt om beton van de menginstallatie naar het aanbrengpunt te transporteren. Afhankelijk van de grootte en het vermogen kan de betonpomp zowel voor grote als kleine projecten worden ingezet. De belangrijkste onderdelen van een betonpomp zijn een motor, versnellingsbak, waaier en slakkenhuis. De waaier bestaat uit bladen die centrifugale kracht produceren, wat resulteert in een pompwerking.

Kipper
Kipper is een kiepwagen die wordt gebruikt om los materiaal te vervoeren. De laadbak van de kipper is gemaakt van staal, waardoor hij sterk genoeg is om enorme hoeveelheden lading te vervoeren. Kippers worden veel gebruikt in de bouw voor het vervoeren van bouwmaterialen en het opruimen van afval.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Tafeltennis talero jeugd

Tafeltennis in Leek en Roden in de lift! ( Zuidhorners welkom )

27 november 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
Met de inschrijving van 3 nieuwe jeugdleden, 3 seniorleden en 1 OldStars lid de grens van 60 leden gepasseerd!
Lees verder →
Stop geweld tegen vrouwen

Gemeente Westerkwartier zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen

26 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Internationale dag tegen Geweld tegen vrouwen
Lees verder →
ouderen

Twee hoofdaanbieders voor Hulp bij het Huishouden en ondersteuning ouderen in Westerkwartier

26 november 2022    Zuidhorn-nieuws
MIEP en De Nieuwe Zorg Thuis bieden Wmo ondersteuning in de vorm van individuele begeleiding, dagbesteding en kortdurend verblijf
Lees verder →
Dwarsdiep-onder-lucaswolde

´Zwemmen in Dwarsdiep straks weer veilig´

25 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Waterkwaliteit zal vanaf pakweg 2025 sterk verbeteren
Lees verder →
Scholieren fc

Scholieren denken in stadion FC Groningen mee over meer bewegen

25 november 2022    Zuidhorn-nieuws
In het stadion gingen ze de uitdaging aan om na te denken hoe we overgewicht verminderen in onze gemeente
Lees verder →
Marumerlage-2

Fotowedstrijd: Herfst- en winterbeelden

24 november 2022    Zuidhorn-nieuws
Gebiedsontwikkeling Zuidelijk Westerkwartier op de gevoelige plaat
Lees verder →