Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

5 manieren om meer omzet uit je vakantiewoning te halen

8 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
Rsz tourist-entering-modern-vacation-home-2022-03-08-00-59-04-utc

Heb je een vakantiewoning of vakantiehuisje en wil je deze verhuren? Lees tips voor een hogere bezettingsgraad en betere reviews!

Het hebben van een vakantiewoning is de ideale combinatie tussen rendement maken op en genieten van je geld. Een vakantiewoning kun je laten verhuren of dit zelf doen. Ook in Zuidhorn en omgeving wordt dit gedaan. Er zijn tegenwoordig mogelijkheden genoeg voor je vakantiehuis verhuren, maar als je er een goede omzet mee wilt maken, zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Uiteraard speelt de bezettingsgraad een rol. De bezettingsgraad geeft aan in hoeverre je vakantiewoning daadwerkelijk verhuurd is en er ook echt omzet uitkomt. Ten tweede speelt het huurtarief een rol. Over beide zaken lees je tips in dit artikel.

Bezettingsgraad vakantiehuis verhogen
De belangrijkste manier om meer omzet met een vakantiehuis verhuren te behalen, is om de bezettingsgraad te verhogen. Om dit te doen zul je je vakantiewoning breder onder de aandacht bij potentiële huurders moeten brengen en moet je een aantrekkelijke presentatie hebben. Vergeet niet dat jouw vakantiehuis niet de enige is; vakantiegangers zullen altijd vergelijken. Je hoeft daarbij niet de mooiste vakantiewoning te hebben, je bent immers gebonden aan budget, locatie en de bestaande bouw. Bij de presentatie maken gaat het erom dat wat je hebt, op de best mogelijke manier naar voren komt.

Tip #1: Je woning aanbieden bij verschillende platformen
Je woning aanbieden bij verschillende platformen zal zeker een verschil kunnen maken in het aantal boekingen dat je ontvangt. Bij een vakantiehuis verhuren zijn veel mensen gericht op de bekende aanbieders als Airbnb en Booking.com, maar vergeet niet dat de concurrentie daar ook het grootst is. Andere bekende namen zijn Belvilla, Micazu en Natuurhuisje.nl. Ook hier liggen kansen. Deze laatste is alleen geschikt als je vakantiewoning ook in de natuur ligt en niet bijvoorbeeld in bebouwd gebied of op een vakantiepark. Vind zoveel mogelijk platformen en let op regio en interesse. Weinig concurrentie betekent een grotere kans op boeking als iemand zoekt wat jij aanbiedt.

Tip #2: Maak een krachtige presentatie
Bij het maken van de advertentie voor je vakantiewoning verhuren moet je nadenken over de presentatie ervan. Bedenk je dat het een permanente presentatie is waar je uiteindelijk mensen die een vakantiewoning zoeken mee over de streep kunt trekken. Het gaat dus om meer dan eenmalig een gebruikte fiets op Marktplaats zetten! Maak professionele foto's of laat deze maken. Zorg ervoor dat alles tip top in orde is als je de foto’s maakt of als de fotograaf langskomt. Kies een mooie zonnige dag en doe dit bij voorkeur in meerdere seizoenen waarin je vakantiewoning tot zijn recht komt. Bied je ontbijt aan of een welkomstcadeau zoals een flesje wijn? Maak hier ook foto’s van. Verder kun je video’s maken en moet uiteraard de advertentietekst sprekend zijn.

Tip #3: Advertentietekst voor vakantiewoning schrijven
Met de advertentietekst wil je drie dingen bereiken. Je wilt dat mensen duidelijk weten welke voordelen jouw vakantiewoning biedt, welke voorzieningen er zijn en hoe de beleving ervan is. Met het lezen van de advertentietekst voor een vakantiewoning huren, moet iemand al voorpret kunnen krijgen in het verblijf. Weet je niet hoe je dit moet doen? Lees dan teksten van anderen door of vraag een professionele schrijver. Neem nooit content van andere mensen of websites over, maar zorg altijd voor een eigen tekst.

Tip #4: Gasten om reviews vragen
Reviews zijn ongelofelijk belangrijk gebleken voor een vakantiewoning boeken. Daarom zijn deze op websites voor vakantiewoningen zo prominent aanwezig. Dat jij als verhuurder van een vakantiewoning er enthousiast over vertelt is logisch, maar van andere huurders nemen mensen dit beter aan. Verzamel zelf actief reviews. Vraag gasten om reviews te plaatsen via het platform waar ze geboekt hebben, of in een gastenboek.

Tip #5: Begin een Instagram of ander social account
Als het goed is ben jij helemaal verliefd op jouw vakantiewoning. Om jouw liefde op een ander over te brengen, is het belangrijk om de momenten te delen. Doe dit met Instagram of ander social media platform. Je kunt een leuke naam kiezen, zoals een naam aan de woning geven als deze die nog niet heeft of een combinatie met de plaatsnaam. Vervolgens kun je van alle mooie momenten die je zelf in het vakantiehuisje beleeft foto’s en video’s delen. De leukste foto’s kun je ook op de verhuurplatforms plaatsen, door vernieuwing krijg je ook eerder terugkerende gasten.

Nieuwe vakantiewoning verhuren
Als je voor het eerst je vakantiewoning gaat verhuren dan heb je uiteraard nog geen reviews. Om toch snel reviews te krijgen, kun je een introductiekorting aanbieden. Bied bijvoorbeeld de eerste tien mensen een korting aan. Dit werkt op twee manieren. Ten eerste zal de lagere prijs je concurrentiepositie versterken. Ten tweede geef jij iets cadeau en ontvang je eerder een review terug! Wees eerlijk en geef aan bij gasten dat je deze woning nog maar net verhuurd. Je kunt daarmee ook vragen om tips. 

Tips van huurders vragen
Je huurders zijn uiteindelijk jouw gast. Hun ervaring is voor jou belangrijk. Niet alleen omdat je hen een goede tijd wilt bezorgen, of vanwege een positieve review, maar ook omdat zij first-hand ervaren hoe jouw vakantiewoning is. Vraag de huurders van je vakantiewoning wat goed beviel en wat in hun ogen beter kan. Wuif negatieve feedback niet weg, maar ga er serieus mee om. Vraag naar de kleinste details, zo krijg je hulp om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Tips die hieruit kunnen komen zijn:

leg paraplu’s klaar in de vakantiewoning;
zorg dat als je een keuken hebt ook alle kookspullen aanwezig zijn, van knoflookpers tot maatbeker;
zorg voor essentiële producten in de keuken: zout en peper, kruiden, olie, koffie en thee, filterzakjes, etc.
smart-verlichting aanbrengen;
leg als je een tuin hebt spullen voor bbq’en klaar (vergeet de brandblusser en blusdeken niet);
maak jouw vakantiewoning rolstoelvriendelijk en geschikt voor mensen die slecht ter been zijn;
leg schoonmaakspullen klaar zoals een schone afwasborstel, doekjes en afwasmiddel;
zorg voor voldoende toiletpapier;

Ideeën voor een welkomstgeschenk
Een welkomstgeschenk is een absolute top tip voor vakantiewoning verhuurders. Zet een lekker flesje wijn klaar (rood kan op de salontafel, wit in de koelkast). Leg een handgeschreven briefje erbij waarin je jouw gasten veel plezier wenst in je vakantiewoning. Tip: Noteer hier ook het telefoonnummer of een andere manier waarop iemand jou direct kan bereiken in geval van nood. Het welkomstgeschenk kan een flesje wijn zijn, maar kan ook iets anders zijn. Ook voor het cadeau geven we graag wat tips.
Speciaalbier uit de regio
Streekproducten van de boer
Vers fruit
Vouchers of kortingsbonnen voor uitjes in de regio
Iets lekkers voor de kinderen
Een vers boeket bloemen
Hoogwaardige verzorgingsproducten in de badkamer
Zelfgebakken koekjes
Verzin zelf wat relevant is voor jouw vakantiewoning. In Zuidhorn hebben we natuurlijk veel horeca, je kunt deze benaderen om een korting voor jouw gasten mee af te spreken. Verder zijn er veel boerderijen in de regio die lekkere producten maken.

Informatiemap
Wij raden het aan om een informatiemap te maken. Deze map leg je klaar op tafel zodat bij binnenkomst alle informatie inzichtelijk is. In de informatiemap besteed je aandacht aan veiligheid, vermeld bijvoorbeeld de alarmnummers, waar de brandblusser en andere veiligheidsmiddelen staan, en waar in de buurt een AED hangt. Verder zet je in de informatiemap wat iemand moet weten over jouw vakantiehuis. Hoe werkt de smart verlichting, de televisie, de oven, de vaatwasser etc. Het is voor jou duidelijk en je wilt je gast zo snel mogelijk hier bekend mee maken. Dat geeft immers een gevoel van thuiskomen! Eerst uitzoeken hoe de oven werkt geeft dit niet, en de handleiding moeten lezen al helemaal niet! Vermeld hoe je deze zaken gebruikt op een duidelijke manier en in eigen woorden. Verder kun je de regio toelichten in de informatiemap.

Wat is er te doen?
Iemand is in jouw vakantiewoning aangekomen en zal eerst lekker willen ontspannen. Misschien even genieten van een fijne douche of een warm bad na een lange rit. Of op het terras, balkon of in de woonkamer genieten van een glaasje wijn, een speciaalbiertje of een kopje koffie of thee. Daarna zal de vraag komen: “Wat zullen we gaan doen de komende dagen?” Met je informatiemap kun je iemand hierbij helpen. Maak de map persoonlijk en schrijf je eigen tips op. In Zuidhorn hebben we bijvoorbeeld verschillende kerken die het bezoeken waard zijn, het Blik Trommel & Oudheden Museum en nog een aantal andere musea. Vermeld ook fietsroutes en wandelroutes die jij mooi vindt. 

Conclusie
Als je op deze manier te werk gaat, is de kans groot dat je blije vakantiegangers te gast krijg in jouw vakantiehuis en dat je goede reviews ontvangt. Op deze manier perfectioneer je jouw vakantiewoning en de ervaring die je biedt aan jouw huurders. Dit vertaalt zich uiteindelijk in een hogere bezettingsgraad waardoor je de prijs kunt optimaliseren. 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Zonnepark

Evenement Energie Verbindt Westerkwartier

04 oktober 2022    Zuidhorn-nieuws
Alles over zonnecarports, slimme laadpleinen, elektrische deelauto’s en het versnellingsplan van de gemeente voor zon op daken
Lees verder →
Bruggen zuidhorn starkenborgh

Westerkwartier wil warmte uit het Van Starkenborghkanaal

03 oktober 2022    Zuidhorn-nieuws
Het onderzoek is een vervolg op de Transitievisie Warmte
Lees verder →
Groente-pixabay

Proef Baby Groente Tas van start in Marum

03 oktober 2022    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
meeste kinderen en volwassenen eten te weinig groente
Lees verder →
Zunobristadskanaal

Zunobri moet terug naar de tekentafel

03 oktober 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
9-23 tegen, de scheids fluit af en de 60 minuten zijn overleefd. Een wedstrijd om jezelf achter de oren te krabben
Lees verder →
Kom evenement 2022 (1)

Bicycle Band Crescendo steelt show Kom in Zuidhorn evenement

02 oktober 2022    Zuidhorn-nieuws
Ondanks buien ontmoeten, genieten en verbazen
Lees verder →
Wethouder woningbouw hans haze en directeur vastgoedontwikkeling dura vermeer bouw hengelo marieke mentink-1

240 nieuwe woningen in wijk De Oostergast Zuidhorn

29 september 2022    Zuidhorn-nieuws
op korte termijn een informatiebijeenkomst
Lees verder →