Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Tijdelijk minder warm en later in de week weer richting 25 graden.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 27 mei 2017
22 mei 2017-2

Op de foto: zon en wat bewolking, levert prachtige plaatjes op.

Weerspreuk: Verschaft april mooie dagen,
dan pleegt de mei de last te dragen.

April mooi en rein,
in mei zal 't donker zijn.

April klaar en rein, 
mei zal des te wilder zijn

Let op de zonkracht: 6.9. Sterk, niet langer dan 15 minuten onbeschermd zonnen.

We hebben een fantastisch Hemelvaartsweekend gehad als je gek bent op overdadig zonneschijn en zeer hoge temperaturen. Werd het Hemelvaarts dag nog maar 22.6 C door een  N/oostelijkle wind dus over de koude Waddenzee, vrijdag al iets warmer 23.6 C maar zaterdag ging de wind om naar ZZo dus over land en toen gingen alle registers open. Het werd  ruim 30 graden,  30.9 C om precies te zijn. De zon scheen bijna 14 uur wat willen we nog meer, nog zo’n dag of regen maar daar kom ik later op terug.

Zondag zijn er perioden met zon. In de ochtend kan er in het oosten een enkele (onweers)bui voorkomen, bij ons lijkt het droog te blijven. Hoewel het iets minder warm wordt dan vandaag kan het in het zuidoosten toch nog tropisch worden met lokaal 30 graden, bij ons een graad of 23 a 25 graden is mogelijk. De wind is eerst zwak zuidwestelijk, in de loop van de dag draait de wind naar west tot noordwest en wordt dan zwak tot matig. De kans op een bui is klein maar niet uitgesloten.

En dan die regen die we moeten hebben. De natuur kan echt wel wat gebruiken omdat het toch wel droog is en de gewassen een slok water wel kunnen gebruiken, niet dat het dramatisch is maar regen kan geen kwaad, dit jaar nog maar 218 mm, en dat in 5 maanden, deze maand 29.6 mm is niet veel en april ook maar 31.9 mm, terwijl een heel kaar rond 800 mm normaal is, we hebben nog wel wat voor de boeg en dat komt ons niet altijd uit, bijvoorbeeld in de zomervakantie dan kunnen de sluizen open gaan.

En dan de komende week: Zondag en maandag warm en kans op enkele (onweers)buien. Dinsdag minder warm rond 20 graden en nog kans op een bui, maar vanaf woensdag meest  droog en temperaturen oplopend richting 22 tot 25 graden en zo gaat het zomer feest weer gewoon door, zonder veel broodnodige neerslag.

zonnige groet

Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn