Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Meest bewolkt, af en toe regen of een bui, in het weekend droger, meer zon en minder koud.

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 3 mei 2017
4 sept 2016-1

Op de foto: volle regenmeters hebben we al een tijd niet gezien en die komen er ook niet (voorlopig).

Weerspreuk: Verschaft april mooie dagen,
dan pleegt de mei de last te dragen.

April mooi en rein,
in mei zal 't donker zijn.

April klaar en rein, 
mei zal des te wilder zijn

 

We kunnen wel wat regen gebruiken !.

Het is aan de droge kant bij ons dus een slok water kan de natuur wel gebruiken. Er komt weleens wat maar niet dat de regenmeters daar vol door geraken. In de nacht naar woensdag viel er 1.3 mm. En de hoeveelheid zonneschijn was de afgelopen dagen, in tegenstelling tot het weekend toen we ruim 24 uur zonneschijn hadden, aan de magere kant.

Donderdag overdag is er vrij veel bewolking. In de loop van de dag neemt ook in het noorden de kans op regen toe. De middagtemperatuur ligt op een graad of 12. De temperatuur gaat wel iets in de lift vooral in het weekend  De noordoostelijke wind is matig en neemt geleidelijk toe naar vrij krachtig , in het Waddengebied is de wind meest krachtig. Dus een wat guur weertype met veel bewolking, soms een spat regen en weinig of geen zon.

Vrijdag, bevrijdingsdag nog steeds koud met een graad of 11 en nog steeds een doorstaande oostelijke wind. De zon zien we wederom niet veel.

In het weekend vrij zacht, 14 tot 16 graden en dan af en toe zon en overwegend droog. De wind komt dan uit richtingen tussen oost en noord. Na het weekend temperaturen rond of iets onder normaal en overwegend droog.

 

Zonnige groet

Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn