Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Komende week kans op regen van betekenis en beduidend koeler !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 4 juni 2017
19 mei 2016-4

Op de foto: Mooie wolkenluchten zo in mei

Weerspreuk: Als de noordenwind in juni gaat,
dan komt het onweer vrij laat

Hoort ge in juni de donder kraken,
dan maakt de boer vast goede zaken..
   
Hoort ge in juni de donder kraken,
dan maakt de boer slechte zaken.
(Let op het contrast met de vorige spreuk)

Let op de zonkracht: 6.0. matig, niet langer dan 20 minuten onbeschermd zonnen.

De Pinksterdagen zijn niet eens zo slech verlopent.1e Pinksterdag droog wel veel wind en stapelbewolking en maximum van 21.6 C.  Wij kregen geen regen maar zaterdagavond omgeving Ommen tot 40 mm uit plensbuien. Ook Z/oost Groningen tot 25 mm uit dezelfde buien.

2e Pinksterdag eerst zon later meer bewolking en mogelijk regen of enkele buien maar niet erg veel zoals het er nu uit ziet. De temperatuur blijft rond 20 graden ophetzelfde niveau als de laatste dagen. Maar daar komt wel verandering zowel de maximum temperatuur en neerslag want we krijgen nu eindelijk regen, maar dan moeten de buien ons niet links of rechts laten liggen anders helpt het nog niet.

Dinsdag veel wind en regen: er is kans op regen van betekenis. Op veel plaatsen kan dan meer dan 10 mm vallen. De nattigheid hangt samen met een randstoring boven Engeland en daar een kerndruk van 989 hPa. Verder geen hogere maxima dan een graad of 17 en aan de kust komt een krachtige tot harde zuidenwind te staan met uitschieters boven 75 km/uur, al met al onstuimig dus.

De woensdag in het noorden een stevige wind vrij krachtig tot krachtig uit het westen. Verder opnieuw enkele buien en slechts 17 graden.

Na woensdag blijft het met een westelijke stroming wisselvallig weer en dagelijks grote kans op buien of regen. De temperatuur gaat wel omhoog en komt ruim boven 20 graden uit aan het einde van de week.

 
Zonnige groet,
Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn