Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Komende week droog maar de temperatuur keldert weer !

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 6 mei 2017
7 mei 2017

Op de foto: Veel zon op de zondag en fraai bloeiend fluitenkruid op 7 mei 2017.

Weerspreuk: Verschaft april mooie dagen,
dan pleegt de mei de last te dragen.

April mooi en rein,
in mei zal 't donker zijn.

April klaar en rein, 
mei zal des te wilder zijn

 

Het wil niet lukken met normale temperaturen voor begin mei.

We hebben recht op een gemiddelde temperatuuur voor de eerste tien dagen van mei rond de 16 graden. Dit halen we soms maar vaker niet dan wel. De zaterdag was eerst volgens planning bewolkt en in de middag af en toe zon en dat leverde een maximum van 16.6 C en ruim 3 uur zonneschijn op. Niet slecht als de verwachting alleen maar bewolkt zou zijn. Zuid Nederland 20 graden maar daar komen wij niet aan toe.

Zondag begint met veel zon en dan hebben wij meer zon terwijl de rest van  Nederland in de ochtend en deel van de middag onder een deken van bewolking zat, en een graad of 14 a 15 graden. Wel is het droog bij en matige n/westelijke wind en daar komt niet de warmte vandaan. Wanneer gaat het kwik dan wel omhoog?

Nou, komende week eerst weer onderuit naar maximaal 12 graden gemiddeld en dan zitten we weer onder de norm. Wel is het overwegend droog en een wind uit noordelijke richtingen.

En dan lijkt het einde van de week hogere temperaturen in de planning te zitten maar dat is nog ver weg. Wel blijft de droogte en af en toe zon alleen het kwik wil nog niet uit de band springen.

Zonnige groet

Gerard Kiewiet

  • 7 mei 2017-1
  • 7 mei 2017-2
  • 7 mei 2017-3

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn