Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

De zomer doet het heel rustig aan, geregeld neerslag en niet warmer dan 19 graden in het weekend

Door : Gerard Kiewiet
Datum : 27 juni 2017
1 juni 2017-1

Update 28 juni 2017 20.15 uur: Veel neerslag in Zuidhorn, ruim 17 mm maakt het maandtotaal op 70.6 mm, van droogte hier geen sprake, en ook elders niet:  in Diever ruim 50 mm en  Wolvega ruim 55 mm. We zouden een zomer krijgen als 1976 de droogste en evenaring van de warmste, nou de droogste kan nu wel in de prullenbak, want komende dagen ook veel ? regen en zo gaat de natuur altijd wel een keer compenseren en dat hebben we vandaag gemerkt met veel broodnodige neerslag. Juni is op veel plekken een normale maand wat neerslag betreft en op sommige plekken een te natte en dat had geen enkel weermodel een week geleden durven denken voor zover een weermodel kan denken.

 

Op de foto: Krijgen we dit weer op korte termijn? Zomers warm en diepo blauwe luchten ? Voorlopig niet.

Weerspreuk: Als de noordenwind in juni gaat,
dan komt het onweer vrij laat

Hoort ge in juni de donder kraken,
dan maakt de boer vast goede zaken..
   
Hoort ge in juni de donder kraken,
dan maakt de boer slechte zaken.
(Let op het contrast met de vorige spreuk)

Let op de zonkracht: 7.7: sterk, niet langer dan 15 minuten onbeschermd zonnen.

De zomer zit even in een dip. Niet dat dit weer zo bijzonder slecht is maar na de warmte van de afgelopen weeken is dit wel “ andere koek “. Er zijn goede momenten maar ook perioden met veel bewolking en af en toe regen  of enkele buien dat zijn de weer ingrediënten voor de komende week en weekend.

Vooral het weekend lijkt meest bewolkt, soms nat en met 16 tot 18 graden aan de frisse kant te verlopen. Ja, dat hoort ook bij de zomer.

Vooral de woensdag lijkt een dag te worden met aardige temperaturen dat wel tot ruim boven de 20 graden, maar grote kans op stevige onweersbuien met veel neerslag, maar dat is, zoals altijd afwachten. Hoe zwaar zijn de buien, waar vallen ze wel en waar vallen ze niet. Maar de kans dat onze regio er iets van meekrijgt is aanwezig, laat ik het zo zeggen.

De rest van deze week: donderdag, vrijdag en het weekend veel bewolking soms neerslag en met 17 tot 19 graden en  een uitpatting naar zowaar 20 graden meer zit er niet in. Wisselvallig zomerweer noemen we dat. En volgende week: We gaan door op deze wisselvallige zomertour.

zonnige groet

Gerard Kiewiet

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Laat een reactie achter:


Weer-artikelen Zuidhorn