Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zunobri wint twee thuiswedstrijden in Zuidhorn

28 november 2016    Zuidhorn-nieuws - Sport
Zunobri1-2016

Op 26 november speelde Zunobri dat gesponsord wordt door Schilderwerk & Glasservice v/d Leest en Veenstra en Stroeve hun derde wedstrijd in het zaalseizoen. Het eerste doelpunt werd al snel gezet door Alie Pera, die na haar zwangerschap voor het eerst weer in de basis begon. WIC ‘34 had al gauw hier een antwoord op en scoorde in dezelfde 2e minuut van de wedstrijd een afstandsschot waardoor het 1-1 stond. WIC wist het scoren vast te houden en na 6 minuten stond Zunobri achter met 2-4. Er werd goed gecoacht door André Woltinge en iedereen op het veld deed zijn best om een slim en tactisch spel te spelen, met als gevolg een mooie doorloopbal van Peter Schutte, een afstandsschot van Jantine Ribeiro en Alie Pera bracht Zunobri weer op een voorsprong van 5-4. De punten liepen gelijk op maar Zunobri liet zien dat ze net iets sterker waren dan de tegenstanders. Het team liet veel varianten zien die ze op de training hadden geoefend en door de kansen goed uit te kiezen stond Zunobri in de rust met 10-7 voor.

Toen de tweede helft begon wist Fred Pera het spel weer mooi te openen met een afstandsschot wat de stand op 11-7 bracht. Maar ook WIC wist net als Zunobri mooie doelpunten te scoren en bracht in de 41e minuut de score dichterbij elkaar met een afstandsschot. Dit schot bracht de stand op 14-12. Kort daarna wist Rolf Pera, die helaas zijn laatste wedstrijd speelde bij Zunobri, twee afstandsschoten te scoren die de voorsprong groter maakte. In de laatste minuten van de wedstrijd werd er nog een mooie doorloopbal gescoord door Peter Schutte, en scoorde Jantine Ribeiro haar zevende doelpunt deze wedstrijd door middel van een mooi kansje onder de korf. Met nog een paar minuten op de klok werd Rolf Pera met een groot applaus gewisseld met coach André en hiermee werd een, met aan elkaar gewaagde tegenstanders, wedstrijd afgefloten met een 23-17 winst op Zunobri.

Ook het C1 team speelde een goede wedstrijd tegen Sparta C1. Het was een spannende wedstrijd maar uiteindelijk heeft Zunobri C1 met 7-6 gewonnen. De vakken waren bij het Zunobri team anders dan normaal, maar er was nog steeds goed samenspel en veel kansen. In het begin van de wedstrijd ging het tussen de teams vrij gelijk op, maar op een gegeven moment begon Zunobri C1 voor te lopen. op het eind scoorde Sparta weer een paar keer, maar Zunobri heeft nog steeds met een punt verschil gewonnen. Matthijs Blaauw scoorde als eerste, gevolgd door Fiona Helmus, Merel Hofman, Jasper Kleine, Bram Henstra, daarna weer Merel, en Bram scoorde het laatste doelpunt.