Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Zunobri 1 piekt op het juiste moment

16 januari 2017    Zuidhorn-nieuws - Sport
eerste returns in de vierde klasse B.

De afgelopen zaterdagen stonden de eerste returns op het programma in de vierde klasse B. Voor Zunobri was het wederom een ontmoeting moet MN en W. In Zuidhorn werd het zaalseizoen nog geopend met een 23-28  verlies. Voor de ploeg van coach André Woltinge was het tijd voor revanche voor de punten die verspild werden bij de start van de competitie. Met junioren Harold Posthuma en Thomas Wijtsma in de basis en een goed gevulde reservebank begon Zunobri  vol energie aan de wedstrijd.

De openingstreffer werd gemaakt door de gastenheren van vandaag, en Zunobri moest direct in de achtervolging. De beide ploegen waren in de beginfase erg aan elkaar gewaagd. De stand liep via 4-1 op naar een 7-5 tussenstand halverwege de eerste helft. Niet alle aanvallen bij Zunobri liepen soepel, en om de wedstrijd te winnen moest uit een ander vaatje worden getapt. De dames aan Zunobri-zijde lieten flink van zich horen in deze fase, en zorgden voor een paar mooie treffers. De ruststand werd door Janneke van Hielkema op 10-8 bepaald.
In de rust krikte coach Woltinge het moraal aan de kant van Zunobri weer een beetje op, en vol goede moed begonnen de Zuidhorners aan de tweede helft. Maar ook MN en W was vastbesloten de wedstrijd naar zich toe te trekken. Langzaam bouwden zij de score uit via 11-8 naar 14-9. Zunobri had in deze periode na rust geen antwoord op de goede aanvallen van de tegenstander en leek de wedstrijd volledig te laten lopen. Met het inbrengen van onder andere Jantine Ribeiro en Alie Pera probeerde coach Woltinge het tij te keren en iets meer structuur in de aanvallen te brengen.
Met nog twintig minuten te spelen ging Zunobri vol in de achtervolging. Onder aanvoering van Janneke van Hielkema en een uitstekend schietende Manon Bos werd de achterstand langzaam teniet gedaan, en met nog een kwart wedstrijd te spelen was het geloof in een overwinning aan kant van Zunobri helemaal terug.
De dames aan de kant van Zunobri zorgden voor enorm veel dreiging en het was Manon Bos die met de 16-16 eigenhandig zorgde voor de volgende gelijke stand. Het lukte Zunobri in deze fase niet om door te drukken en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Het publiek in Stiens kon op het puntje van de bank gaan zitten voor een spannende slotfase. MN en W leek wat aangeslagen door de sterke comeback van Zunobri, het lukte hen nog maar mondjesmaat de korf te vinden. Met hard werken zorgde junior Thomas Wijtsma er meermaals voor dat de aanvallen voor de Zuidhorners lang duurden en zo kon Zunobri blijven hopen op een overwinning. Met nog zeven minuten op de klok lukte het MN en W toch weer om een voorsprong van twee punten te pakken. Manon Bos echter bleef doorgaan met scoren en mikte zowel de 18-17 als de 18-18 door de korf. In de laatste minuut van de wedstrijd deden de beide ploegen nog een gooi naar de overwinning. Beide ploegen kregen goede kansen om de wedstrijd in het voordeel te beslissen. Het was uiteindelijk Thomas Wijtsma die met hard werken de bal weer in de ploeg hield en Janneke van Hielkema kon bedienen. Die laatste zorgde voor de eerste voorsprong voor Zunobri, 18-19. Na deze treffer mocht MN en W nog één keer aanvallen, maar zij kwamen niet meer tot scoren. Zo pakte de Veenstra-Stroeve/van der Leest formatie twee belangrijke punten en kan het nog steeds meedoen in de strijd om de koppositie.
Volgende week komt Veenwouden op bezoek in Zuidhorn. In sporthal de Quick Silver S begint de wedstrijd om 15.10 uur.
Doelpuntenmakers: Manon Bos (8), Janneke van Hielkema ( 8), Peter Schutte (1), Manon Brander (1) en Fred Pera (1).