Zuidhorn verliest uit van Broekster Boys

12 oktober 2015    Zuidhorn-nieuws - Sport
In de zeventigste minuut werd een prachtige aanval van de thuisclub beloond
Vvzuidhorn broeksterboys

Afgelopen zaterdag kwam promovendus Zuidhorn op bezoek bij Broekster Boys. De Groningers hebben momenteel een geroutineerd team. Zaterdag was bij Broekster Boys de gemiddelde leeftijd in het veld exact 24 jaar. De gemiddelde leeftijd bij Zuidhorn was zaterdag bijna 27 jaar. Bij Zuidhorn op de goal de zeer ervaren keeper Marcel Groothof. De keeper van Zuidhorn werd slechts zeven keer gepasseerd. Krol al weer twaalf keer. Bij Broekster Boys waren geblesseerd Durk van der Wal, Kas Huizenga en Hedzer Prins.

Na zes minuten het eerste wapenfeit van Zuidhorn. Kevin van der Kooi schoot maar net over. Een vrije trap van Zuidhorn ging na tien minuten maar net over. Na een kwartier leek een schot van links van Hendrik Bouma in de uiterste hoek te gaan. Keeper Groothof tikte de bal nog net tot corner. De corner van Abe Dreyer kwam voor de voeten van Piet Wessel Dijkstra, die maar net over schoot. Broekster Boys leek zich te herpakken. Toch bleef Zuidhorn gevaarlijk. Jaap Jacobs kwam alleen voor keeper Krol, maar zijn schot ging naast. Halverwege de eerste helft belandde een goed schot van topscorer Rienk de Haas op de paal.

De terugspringende bal was ook voor Broekster Boys, maar de scrimmage leverde niets op. Net voor het rustsignaal zwijmde Broekster Boys. Jaap Jacobs bracht een voorzet op het hoofd van Kevin van der Kooi, die de bal koppend net niet in het doel wist te werken. Na de rust was er een prachtige voorzet van Abe Dreyer. De voorzet was bedoeld voor Rienk de Haas, die koppend net onder de bal dook. Het bleef 0-0. Een scrimmage voor het Broekster Boys doel leverde ook geen doelpunt op voor Zuidhorn. Zuidhorn werd steeds sterker en Broekster Boys kreeg het moeilijk. Dirk Wijnsma van Broekster Boys haalde de bal van de doellijn. Inmiddels waren Abe Dreyer en Sietse Rozema geblesseerd uitgevallen.

In de zeventigste minuut werd een prachtige aanval van de thuisclub beloond. Rienk de Haas bracht de bal bij Yurian Dantuma, die de bal doorschoof naar Piet Wessel Dijkstra. Dijkstra schoof de bal in het net en dat was al weer zijn vijfde doelpunt. (1-0). Broekster Boys leek het heft in handen te nemen. Een prachtig schot van Jelmer Wijbenga werd door keeper Groothof tot corner verwerkt. Enkele minuten later had Hendrik Bouma de beslissende goal op zijn schoen. Van dichtbij schoot Bouma nog net over. Dit had de beslissing kunnen brengen. De laatste tien minuten waren voor Zuidhorn. Het werd billen knijpen voor Broekster Boys. Keeper Krol schoot de bal tegen spits Jaap Jacobs van Zuidhorn. Krol herstelde zijn fout. Het bleef 1-0.

Maar Jaap Jacobs leek in blessuretijd nog te scoren voor Zuidhorn. Alleen voor keeper Krol faalde Jacobs. In blessuretijd kreeg Zuidhorn een penalty. Siemen Sake Kamstra zou een speler van Zuidhorn vast hebben gehouden in het strafschopgebied. De penalty werd genomen door de ervaren aanvoerder Laurens Bloem. Keeper Eric Krol pakte de penalty en het werd nog een corner. De corner van Zuidhorn leverde niets op en zo werd de eindstand 1-0 voor Broekster Boys. Een gelijkspel had de juiste verhouding weergegeven. Toch liet Zuidhorn teveel kansen liggen. Broekster was heel blij met deze belangrijke overwinning. Broekster Boys bezet momenteel met Zeerobben en VEV’67 de koppositie in de tweede klas I.

© Verslag: Sjoerd van der Werf